Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Μόνιμο πρόβλημα για την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης οι συνεχείς αποσπάσεις του προσωπικού

Θεσσαλονίκη, 11 Ιουλίου 2015
      Κύριε Γενικέ,
   Στην Ένωσή μας έχουν περιέλθει πολλά παράπονα συναδέλφων για τις συνεχείς αποσπάσεις που λαμβάνουν χώρα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
   Καθώς είναι γνωστό ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης πάσχει γενικότερα από την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, οι μετακινήσεις των Αστυνομικών από την μια Υπηρεσία στην άλλη φορτίζουν και επιβαρύνουν περισσότερο την ψυχική και σωματική κατάστασή τους.
   Η μέθοδος των αποσπάσεων σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα. Τουναντίον τα κενά που φαινομενικά καλύπτονται δημιουργούν άλλα στη θέση τους.
   Οι συνάδελφοι της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσσαλονίκηςαποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια Υπηρεσία που χρόνια τώρα λειτουργεί με μειωμένο αριθμό προσωπικού και μεγάλες δυσκολίες, μέσω των 12 καθημερινών αποσπάσεων συναδέλφων από άλλες Υπηρεσίες κατάφερε να αποκτήσει έναν ικανό αριθμό Αστυνομικών για να ανταπεξέρχεται στα καθήκοντα της. Αλλά κι αυτός ο «ανορθόδοξος» τρόπος ενίσχυσης την κατέστησε «προνομιούχα» και άρχισαν οι αποσπάσεις και μετακινήσεις του προσωπικού της σε άλλες Υπηρεσίες. Έτσι, πάλι έχει ελάχιστους συναδέλφους και αυξημένες υποχρεώσεις.
   Τελικά τι είναι αυτό που επιθυμούν οι διοικούντες; Υπηρεσίες που απλώς λειτουργούν και με δυσκολία φέρνουν εις πέρας τις βασικές αρμοδιότητές τους ή Υπηρεσίες που έχουν το ανθρώπινο δυναμικό και τον χρόνο να υπεισέρθουν στην ουσία του επαγγέλματός μας;
   Επειδή η απάντηση προφανώς για κάποιους δεν είναι ρητορική, σας υπενθυμίζουμε ότι η τακτική «ράβε-ξήλωνε» μόνο επιπλέον προβλήματα δημιουργεί και κάποια στιγμή θα μας αφήσει έκθετους.
   Παρακαλούμε όπως δώσετε τις δέουσες εντολές στους αρμόδιους ώστε να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις του προσωπικού και να περιοριστούν στις πραγματικά αναγκαίες.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος