Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι όταν η ίδια η Διοίκηση δεν εξασφαλίζει στο προσωπικό τα απαραίτητα εχέγγυα ώστε να αποδώσει ως οφείλει, να αυστηροποιεί τον πειθαρχικό έλεγχο ?

Τους τελευταίους μήνες το Τμήμα Διαβατηρίων Τούμπας Θεσσαλονίκης λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των Αστυνομικών που υπηρετούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία.
Και αυτό, διότι οι συνάδελφοι συνεισφέρουν οικονομικά από το υστέρημα τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη γραφική ύλη (Κόλες, Χαρτί Α4, Στυλό, μελάνια) και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Σημειωτέον, το φετινό καλοκαίρι υπάρχει αυξημένος
φόρτος εργασίας λόγω της επίσκεψης χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού που με την ευκαιρία ανανεώνουν τα διαβατήρια τους, και  λόγω των γεγονότων που συνέβησαν φέτος στη Χώρα μας.
Δυστυχώς, παρά τις αναφορές της Διοίκησης της συγκεκριμένης υπηρεσίας για έλλειψη γραφικής ύλης και υλικοτεχνικής υποστήριξης με ορατό τον κίνδυνο αδυναμίας εξυπηρέτησης των πολιτών, ουδείς ανταποκρίθηκε.
Αντ’ αυτού η Διοίκηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αντί να ενδιαφερθεί για τα ανωτέρω και να επαινέσει τους συναδέλφους για την στάση τους, στέλνει σήματα για αυστηρή εποπτεία με αποτέλεσμα πειθαρχικούς ελέγχους.
Θέλω να αναφερθώ επίσης, ότι εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας γίνονται λάθη με κύρια αιτία τον ανθρώπινο παράγοντα και επίσης ότι τα λάθη έχουν μειωθεί εις το ελάχιστο. (Δεν λέω να υπάρξει ατιμωρησία στα σοβαρά και με πρόθεση λάθη).
Πόσο νόμιμο και  ηθικό είναι όταν η ίδια η Διοίκηση δεν εξασφαλίζει στο προσωπικό τα απαραίτητα εχέγγυα ώστε να αποδώσει ως οφείλει, να αυστηροποιεί τον πειθαρχικό έλεγχο.
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, και το προσωπικό κρατάει υψηλά το φρόνημα της ΕΛ.ΑΣ. με οποιοδήποτε κόστος.
Καλό θα είναι το ίδιο να πράξουν και οι Διοικούντες.
Η συνεργασία και η αναγνώριση της προσπάθειας αυτής σίγουρα θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την αντιπαράθεση.....

Δολμάς Χρήστος
Ταμίας Ε.Α.Υ.Θ.
Μέλος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.