Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Πρόσκληση των συνδικαλιστών της Δ.Α.Ε.Θ. στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΠΑΝΟΥΣΗ!

Για πολλοστή φορά στο στόχαστρο μπαίνει η Δ.Α.Ε.(Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ.) και ο τρόπος δομής και λειτουργίας της, αυτή την φορά και από τον ίδιο τον Υπουργό μας.
Δυστυχώς, αυτή η συζήτηση  το μόνο που καταφέρνει είναι να μας βάζει στο στόχαστρο όλο και περισσότερο και δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τις όποιες, ενδεχομένως  σκοπιμότητες εξυπηρετεί την δεδομένη χρονική στιγμή.
Έχουμε αποδείξει διαχρονικά με την στάση μας ότι λειτουργούμε με άκρατο επαγγελματισμό
και δημοκρατικό φρόνημα, έχοντας ανταποκριθεί πλήρως στις όποιες κρίσεις κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.Ειδικά, την τελευταία δεκαετία συμμετείχαμε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις, που αφορούσαν αντιμετώπιση πλήθους που αποσκοπούσε στην διασάλευση της τάξης μέχρι και την συμμετοχή μας σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Όλα αυτά με πρώτιστο κόστος, την σωματική μας ακεραιότητα. Ελάχιστοι είναι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις εν λόγω υπηρεσίες και οι οποίοι δεν έχουν επισκεφθεί με κατάγματα εγκαύματα και ότι άλλο τα στρατιωτικά νοσοκομεία 401-424!Έχουμε δεχθεί ένοπλες επιθέσεις , τόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού όσο και στις Σκουριές Χαλκιδικής με αποτέλεσμα τους σοβαρούς τραυματισμούς δύο συναδέλφων μας .
Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις σας που αφορούν την δομή της εν λόγω υπηρεσίας,  να σας ενημερώσουμε ότι η πρόταση σας υπάρχει ήδη σε Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές αποφάσεις που διέπουν την λειτουργία της Δ.Α.Ε., ασχέτως αν η Φυσική μας ηγεσία δεν τα εφαρμόζει.
Από την μία, οι συνάδελφοι της Υ.ΜΕ.Τ. ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχουν μετατραπεί σε μπαλάκι του τένις! Την μία μέρα λαμβάνουν μέτρα στα γήπεδα, κατόπιν διατάσσονται να εκτελέσουν πεζές περιπολίες  στέλνονται σε νησιά για να συμβάλλουν στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, μέχρι στο σημείο διάλυσης διμοιριών έχουν φτάσει οι διοικούντες και κατανομής των ατόμων σε φύλαξη ευπαθών στόχων. Όλα σε ένα δηλαδή, με την επόμενη μέρα να αποτελεί υπηρεσιακό γρίφο για τους συναδέλφους της Υ.ΜΕ.Τ. .
Από την άλλη η Υ.Α.Τ. το μόνο που δεν κάνει είναι αυτό για το οποίο  υπάρχει. Συνεχής φύλαξη στόχων ,ιδιωτικών καναλιών, μέτρα τάξης σε κοινωνικές εκδηλώσεις-πολιτικές συναθροίσεις, συναυλίες. Μέχρι και σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας συνδέσμου φιλάθλων έχουν διατεθεί.  Όσο για τα γήπεδα για τα οποία έχει γίνει πολύς λόγος συνεχίζουμε κανονικά την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ανώνυμες εταιρείες παρά τους ψηφισθέντες νόμους, με αποκορύφωμα την συμμετοχή μας σε μέτρα τάξης, αγώνων  χάντμπολ γυναικών καθώς και αγώνων καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου αθλητών ηλικίας κάτω των 15 ετών.
Όσο για την περίφημη εκπαίδευση μας η οποία προβλέπεται, ούτε λόγος αφού οι άσκοπες και καθημερινές χρήσεις δεν μας επιτρέπουν να εκπαιδευτούμε καθώς πρέπει.
Όλοι εμείς, οι συνδικαλιστές που υπηρετούμε στην Δ.Α.Ε.Θ. σας καλούμε να επισκεφθείτε την υπηρεσία μας, να ακούσετε τους προβληματισμούς όλων των υπηρετούντων συναδέλφων και τα κακώς κείμενα που οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενδεχομένως δεν σας έχουν μεταφέρει επακριβώς και μετά να βγάλετε τα όποια συμπεράσματα.
Να δείτε σε τι εργασιακό περιβάλλον  ασκούμε τα καθήκοντα μας, όταν τα υπηρεσιακά μας οχήματα χρονολογούνται 15ετίας και άνω και όταν η ανανέωση των υλικών αποτελεί χρόνια αλλά απραγματοποίητη δέσμευση των αρμοδίων.
Να επισκεφθείτε και το κτίριο στο όποιο στεγάζονται οι «ΕΙΔΙΚΕΣ» κατά τα άλλα Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και για το οποίο μηνιαίως το Ελληνικό κράτος πλήρωνε μέχρι πρότινος μίσθωμα 27.000 ευρώ δηλαδή 320.000 ευρώ περίπου ετησίως. Κόστος με το οποίο θα μπορούσαμε μέσα σε ένα χρόνο να χτίσουμε ιδιόκτητες μονάδες, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών οι οποίες θα πληρούν  τις προϋποθέσεις στέγασης τέτοιων ειδικών υπηρεσιών.
Αναμένουμε κ. Υπουργέ να αποδεχτείτε αυτήν την πρόσκληση, και να μας επισκεφθείτε, έτσι ώστε να διαπιστώσετε από κοντά όλα όσα παραπάνω σας αναφέρουμε.
Τέλος, πριν από οποιαδήποτε απόφαση σας, οφείλει να προηγηθεί εκτενής και ψύχραιμος διάλογος με τους συνδικαλιστικούς φορείς και κυρίως τους εκπροσώπους των συναδέλφων των διμοιριών.

Με τιμή,
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτρης 
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος 
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος 
ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ Ιωάννης
ΔΑΓΚΛΗΣ Δημήτριος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Χριστόφορος 
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ Πέτρος
ΜΥΛΩΝΑΣ Ιωάννης
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος
ΝΙΚΟΛΑΚΟΥΔΗΣ Νικόλαος
ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης
ΜΑΓΚΛΑΡΑΣ Νικόλαος