Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Υ.ΜΕ.Τ. παντός καιρού!Ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Θ. για τον τρόπο χρησιμοποίησης της Υ.ΜΕ.Τ.

                                                                                                                           Θεσσαλονίκη,11 Αυγούστου 2015 
Κύριε Γενικέ,
Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την τεράστια λειψανδρία που υπάρχει στην Διεύθυνση Αστυνομίας και την ανάγκη για την άμεση ενίσχυσή της, η οποία όμως στις εσωτερικές μεταθέσεις όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά αποδυναμώθηκε εκ νέου.

Το πρόβλημα, λόγω των θερινών αδειών διογκώθηκε με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η προσωρινή ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας από Αστυνομικούς άλλων Διευθύνσεων. Μετά λύπης όμως διαπιστώσαμε ότι για ακόμη μία φορά αυτοί που κλήθηκαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα είναι οι ήδη καταπονημένοι συνάδελφοι της Υ.ΜΕ.Τ. .
Όπως μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους, περί τους 30 Αστυνομικούς από τις διμοιρίες της Υ.ΜΕ.Τ. καλούνται καθημερινά να εκτελούν χρέη σκοπού σε διαφόρους ευπαθείς στόχους.
Δυστυχώς, παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας, και ενώ διατίθεται καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού στις καθιερωμένες βάρδιές της, καθώς και σε α) χρησιμοποίηση ως σκοπών στα καταστήματα τραπεζών β) διάθεση διμοιριών προς ενίσχυση των νησιών που μαστίζονται από το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης γ) εκτέλεση πεζών περιπολιών και λήψη μέτρων τάξης σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις ,αποφασίσατε ότι αυτοί ήταν οι μόνοι διαθέσιμοι για να ενισχύσουν την Διεύθυνση Αστυνομίας, αδιαφορώντας πλήρως για όλα τα παραπάνω. Βεβαίως, ούτε λόγος για τήρηση του ωραρίου εργασίας και έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας στην συγκεκριμένη υπηρεσία.
Σας καλούμε, να δώσετε μόνιμες και δίκαιες λύσεις, που δεν θα επιβαρύνουν μονίμως τους ίδιους συναδέλφους και να σταματήσετε την άσκοπη χρήση αυτών σε μέτρα τάξης και σε ήσσονος σημασίας στόχους.


                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                 Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

          ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                       ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος