Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ζήσουν ή αν πεθάνουν αστυνομικοί...

"Ειδομένη . 5η συνεχόμενη μέρα που οι εντολές που δίνονται από τους διοικούντες προς τις δυνάμεις στο σημείο είναι επιεικώς απαράδεκτες , όσο απαράδεκτη είναι και όλη η παράνομη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σημείο .
Φτάσαμε στο σημείο την 22/11/2015 και απογευματινές ώρες διμοιρία της ΥΜΕΤ από Θεσσαλονίκη να μην αντέξει τις αναθυμιάσεις που είχαν προκληθεί από τα ελαστικά που έκαιγαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι αλλοδαποί για να ζεσταθούν και να μεταβούν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Πολυκάστρου .

Οι εντολές δε που δίνονται προς τους αστυνομικούς έχουν να κάνουν με τον όρο ΠΑΡΟΥΣΙΑ . Η απάντηση που δίνεται από εμάς , είναι ότι ο όρος αυτός είναι το λιγότερο κωμικοτραγικός . Τοποθετούν τις διμοιρίες μπροστά από τους αλλοδαπούς , πάνω στην οριογραμμή των δύο χωρών , δηλαδή με λίγα λόγια 50 αστυνομικούς απέναντι σε 2.000 και 3.000 εξαγριωμένους ανθρώπους που επιθυμούν να εξέλθουν από τη χώρα . 50 αστυνομικοί προσπαθούν με τις ασπίδες τους χωρίς την χρήση βίας να απωθήσουν χιλιάδες άτομα , 24 ώρες την ημέρα .

Δεν ενδιαφέρεται κανείς για την σωματική και ψυχολογική κατάσταση των αστυνομικών . Δεν ενδιαφέρεται κανείς αν ΖΗΣΟΥΝ Η' ΑΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ .

Τα κινγκλιδώματα δε που είχαν τοποθετήσει λίγα μέτρα από την οριογραμμή , διαλύθηκαν , οι μάζες ανθρώπων έχουν παρασύρει τα πάντα στο περασμά τους .
Ακόμα κανείς να αναλάβει πρωτοβουλία . Το είχαμε πει και παλαιότερα για την κατάσταση στο σημείο , θα το ξαναπούμε και τώρα .

ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ τις αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο και τοποθετήστε τις αρκετά μέτρα πιο μακριά σε ρόλο παρατηρητή . Η αστυνομική παρουσία ειδικά μπροστά από τα πλήθη και ανάμεσα στους αλλοδαπούς και τους σκοπιανούς αστυνομικούς είναι απαράδεκτη , δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα , εξαγριώνει ακόμα περισσότερο τους ήδη εξαγριωμένους και προπάντων απειλεί τις ζωές Ελλήνων αστυνομικών .
Το σωματείο μας , ενημερώνει επίσης ότι για την όλη κατάσταση έχει ήδη κινηθεί νομικά και αναμένονται εξελίξεις .

ΠΗΓΗ:www.bloko.gr