Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η ΓΑΔΘ έτοιμη να λειτουργήσει το πρώτο Αστυνομικό Φαρμακείο!

Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου 2015
   Κύριε Υπουργέ,
 Το τελευταίο διάστημα ευσεβής πόθος όλων των Αστυνομικών και των οικογενειών αυτών είναι η λειτουργία των Αστυνομικών Φαρμακείων, όπως αυτή υπαγορεύεται από τις διατάξεις του άρθρου 46 του Ν.4249/14. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τις περικοπές μισθών και συντάξεων καθιστά επιβεβλημένη την ενεργοποίηση τέτοιων Νόμων και όχι μόνο την ψήφισή τους «στα χαρτιά». Τα Αστυνομικά Φαρμακεία εφόσον
λειτουργήσουν θα καλύπτουν τις ανάγκες  των εν ενεργεία και  συνταξιούχων συναδέλφων μας και των μελών των οικογενειών τους, γεγονός που θα ανακουφίσει εν μέρει τον πολύπαθο κλάδο μας.
   Ωστόσο, μας θλίβει ο γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την λειτουργία των φαρμακείων, καθώς η ΓΑΔΘ είναι σε πλήρη ετοιμότητα να λειτουργήσει το πρώτο Αστυνομικό Φαρμακείο. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. Βασίλειος ΜΩΥΣΙΔΗΣ ήδη έχει εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο που πληροί τους απαιτούμενους κανόνες για την στέγαση του φαρμακείου. Παράλληλα, στην ΓΑΔΘ υπηρετούν συνάδελφοι, πτυχιούχοι Τμήματος Φαρμακευτικής οι οποίοι θα αναλάβουν την λειτουργία του σε δυο βάρδιες ανά ημέρα. Πρακτικά, το μόνο που εκκρεμεί είναι η βούληση της Ηγεσίας μας για να υλοποιηθεί αυτός ο νέος και τόσο σημαντικός θεσμός.

   Κύριε Υπουργέ,

   Η παρέμβασή σας σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα θα είναι καθοριστική για τα επόμενα χρόνια, καθώς θα εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο στις παροχές υγείας του αστυνομικού προσωπικού.
   Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε όπως μεσολαβήσετε ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την άμεση λειτουργία του Αστυνομικού Φαρμακείου στη ΓΑΔΘ, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει ακολούθως πρότυπο για την ίδρυση των Αστυνομικών Φαρμακείων της περιφέρειας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
6976518061                                                             6932649076