Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους ένστολους συνδικαλιστές......


Τί λέει η ΓΑΔΑ για τα χημικά στους ένστολους συνδικαλιστές, "Προσπάθησαν να ... διασπάσουν τη διμοιρία..."
Συνδικαλιστές κατήγγειλαν το γεγονός ότι ενω πηγαν να διαδηλώσουν ειρηνικά δέχθηκαν επίθεση από συναδέλφους τους με χημικά.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, λιμενικοι και πυροσβέστες προσπάθησαν νωρίτερα να σπάσουν τον κλοιό συναδέλφων τους και να παρεμποδίσουν την συνάντηση των τριων πολιτικών αρχηγών.Κινήθηκαν αιφνιδιαστικά βγαίνοντας από τον Εθνικό Κήπο, όμως έξω από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία τους απέτρεψε. Οι συνδικαλιστές καταγγέλουν ότι έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.
Δήλωση στο newsit του Χρήστου Φωτόπουλου για την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους ένστολους συνδικαλιστές

Η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών αναφέρει:
"Σε μια ύστατη προσπάθειά μας να πείσουμε την Κυβέρνηση ότι «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» και ότι πρέπει να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για νέες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Υπηρεσιών και των αποδοχών μας, επιδιώξαμε και σήμερα να συναντήσουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.
  Λίγο πριν φτάσουμε όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ισχυρή αστυνομική ύναμη, η οποία ενεργώντας κατόπιν άνωθεν εντολών, έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
 Κατανοούμε την τακτική που επιφυλάσσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την κρατική καταστολή θα σβήσουν τη φλόγα της αγανάκτησης και της οργής που προκαλούν τα μνημόνια σε όλο το λαό μας. Τους προειδοποιούμε και με αφορμή το σημερινό κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας, να μην αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν πάση θυσία τον ένστολο για να νομιμοποιήσουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τροϊκανών μια οικονομική πολιτική που σκοτώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο................."
Η Γ.Α.Δ.Α ισχυρίζεται τα εξής:
 "Μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να κατευθυνθεί προς το Μαξίμου. Τους έγινε γνωστό ότι δεν επιτρέπεται σε κανένα η προσέγγιση και αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν την αστυνομική δύναμη. Έγινε απώθηση και υπήρξε μία φισουνιά κάτω, στο οδόστρωμα..."!!!
Νομίζουμε ότι τα όποιο άλλο σχόλιο από πλευράς μας, περισσεύει... 

Α.Σ.Π.Α