Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«ΠΑΛΙ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...»


    Η Ένωση καταγγέλλει και γνωστοποιεί ότι οι συνάδελφοι, όπως αποδεικνύεται και πάλι για πολλοστή φορά, τελικά αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, χωρίς να λαμβάνεται σχεδόν καθόλου υπόψη το συμφέρον της κοινωνίας, της Υπηρεσίας, την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και των οικογενειών τους και η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 

Έτσι, το Σάββατο 08/09/2012 στα εγκαίνια τ ης Δ.Ε.Θ. χρησιμοποιώντας χιλιάδες αστυνομικούς οι οποίοι μετακινήθηκαν από διάφορες περιοχές στης  χώρας και χωρίς βέβαια να υπάρχει η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού, παραβιάστηκε κάθε έννοια του μέτρου και της υπηρεσιακής ισορροπίας, οι οποίες απαραίτητα θα πρέπει να ισχύουν σε κάθε μορφή της αστυνομικής δράσης, λόγω της υπάρχουσας έλλειψης προσωπικού, των πολλών, σε αριθμό, μετακινήσεων στον Έβρο, του δημόσιου συμφέρον και κόστους, αλλά και γενικότερα της ασφάλεια των πολιτών και της χώρας μας.

    Παράλληλα, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 09/09/2012, οχτώ (8) διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Ε.Θ.), έξι (6) Υ.Α.Τ. και δύο (2) Υ.ΜΕ.Τ., οι οποίες είχαν αποδεσμευτεί από την υπηρεσία στα μέτρα τάξης την 23:00 την προηγούμενη δηλαδή ημέρα, το Σάββατο και  έπειτα από πολύωρη  υπηρεσία πέραν του καθιερωμένου 8ώρου, διατάχθηκαν να αναχωρήσουν για τη Χαλκιδική την 06:30 ώρα το πρωί της επομένης, δηλαδή μόλις έπειτα από 7,5 ώρες από τη λήξη της προηγούμενης υπηρεσίας, χωρίς να ξεκουραστούν καθόλου, εκθέτοντας τον εαυτό και τη σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, κατά παράβαση του άρθρου  3 του Π.Δ. 394/2001, που αναφέρει ρητά ότι πριν την παρέλευση δεκαέξι ωρών από τη λήξη της προηγούμενης υπηρεσίας, δεν μπορεί να διατεθεί σε νέα υπηρεσία το αστυνομικό προσωπικό., για την επόμενη ημέρα. 
Εξάλλου, το θέμα  της Χαλκιδικής με τα μεταλλεία ήταν γνωστό εδώ και μέρες και έπρεπε να ληφθεί  μέριμνα να ανακοινωθεί η υπηρεσία έγκαιρα και να εκτιμηθεί το γεγονός ότι την προηγούμενη ήταν τα  μέτρα τάξης στην  Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Επειδή δεν μπορούμε άλλο να υπενθυμίζουμε και να απαιτούμε να εφαρμόζονται τα 
αυτονόητα, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι υπήρχαν τεράστιες ενισχυτικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη και ειδικά διμοιρίες από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, αλλά και διμοιρίες και από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις Νομών, δυστυχώς, για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας. Ακόμα, οι συνάδελφοι στη Χαλκιδική καλούνται να μεταβούν και να συγκρουστούν με τους συμπολίτες μας, χωρίς σαφή υπηρεσιακό σχεδιασμό και χωρίς καμία υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση για το τι ακριβώς πρέπει να πράξουν κα πως θα ενεργήσουν. 
Επιτέλους, οι υπεύθυνοι των μέτρων, είναι ανάγκη να διασφαλίσουν τους συναδέλφους με σωστό σχεδιασμό και να μην τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες και αριθμούς.

     Για όλα τα ανωτέρω ήδη η Ένωσή μας, ετοιμάζετε να κινηθεί δυναμικά, καταγγέλλοντας τέτοιες ενέργειες, ελπίζοντας να παύσει το φαινόμενο να παρουσιάζονται παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες δεν σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς, καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των Αστυνομικών. Η Ένωση επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη περαιτέρω ενέργεια.
www.eayth.gr