Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ……….

 Από πολλούς  συναδέλφους, ακόμη και σήμερα,  λαμβάνουμε μηνύματα για  υπηρεσιακά προβλήματα:
      α)       Που αφορούν τα οφειλόμενα ρεπό.
     β)      Καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς να υφίσταται έκτακτη υπηρεσιακή ανάγκη, παρά τις επανειλημμένες αντίθετες Διαταγές του ίδιου του  Αρχηγού,  
      γ)      Διάθεση Αστυφυλάκων Α.Υ. στην θέση του Αξιωματικού Υπηρεσίας σε κεντρικότατα Τμήματα της Θεσσαλονίκης  ενώ δεν προβλέπεται.
      δ)      Για διακρίσεις συναδέλφων ανάλογα με την υπηρεσία που υπηρετούν και
συγκεκριμένα, δεχτήκαμε    καταγγελία από γυναίκα συνάδελφο, η οποία υπηρετεί ως μάχιμη σε κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα, ότι διατάχτηκε να μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο για διενέργεια σωματικής έρευνας, την ώρα που στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχει πληθώρα γυναικών συναδέλφων,  προς τις  οποίες προφανώς και δεν επιρρίπτω καμία ευθύνη για το περιστατικό, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική δόθηκε η σχετική εντολή.
ε)      Διάθεση του προσωπικού σε διπλά νυχτερινά παρά την σχετική εντολή του Αρχηγού για τα διπλά νυχτερινά,.
     Τέλος για την πολύπαθη Δ.Α.Ε. η οποία σηκώνει πολύ μεγάλο υπηρεσιακό φορτίο εξ αντικειμένου αρμοδιότητας της, έχω να πω ότι στη συγκέντρωση που έγινε, αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα  με παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., της  Ε.Α.Υ.Ν.Θ.  και  στην οποία υπήρξε για πρώτη φορά πολυμελή και δυναμική εκπροσώπηση της  Α.Σ.Π.Α., τα μέλη της  οποίας με τη συνδικαλιστική τους παρουσία, κέρδισαν τα θετικά σχόλια των συναδέρφων που παρευρέθηκαν.
    Τα σημαντικότερα από τα προβλήματα  όπως είναι  τα οφειλόμενα ρεπό στην Υ.Α.Τ  - Υ.ΜΕ.Τ., κατασπατάληση δυνάμεων, ανακλήσεις Διμοιριών, τα ταξίδια εκτός έδρας, οι υπερωρίες πέραν του οχταώρου χωρίς ουσιαστικό και προφανή λόγο, διάθεση δυνάμεων εκ νέου ενώ υπάρχει εν δυνάμει Φ.Π.??? αναφέρθησαν προς την διοίκηση της Δ.Α.Ε., από την οποία υπήρξε κατανόηση ως προς τα ανωτέρω πλην όμως εγώ να θυμίσω πώς  δεν αρκεί μόνο  αυτή για να επιλυθούν… και παράλληλα να υπενθυμίσω πώς  ευελπιστούμε για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων από την διοίκηση της Δ.Α.Ε.Θ., σε αντίθετη περίπτωση  παραβίασης Π.Δ. και Διαταγών θα υπάρξουν καταγγελίες στην δικαιοσύνη, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους.

ΣΙΣΚΟΣ Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.