Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:   128/2013                                                        
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11/06/2013  
ANAKOIΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΑΕΘ, ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 και ώρα 13:00 διεξήχθη, με απόλυτη επιτυχία, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ). Το Προεδρείο της Ένωσης, μαζί και με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, της Π.Ο.ΑΣ.Υ., εκφράζοντας το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων της ανωτέρω Διεύθυνσης, διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά, ενημερώνοντας παράλληλα και την κοινή γνώμη, με ενότητα, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, επιδεικνύοντας δείγματα συνδικαλιστικής δράσης ανεβασμένου επιπέδου. 
Με σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, διότι το προσωπικό (διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ), πραγματικά, βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Οι παρατυπίες και αυθαιρεσίες στην καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας (Π.Δ. 100/2003), οι παράτυπες ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων χωρίς την γνωστοποίηση της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης, τα διπλά συνεχόμενα νυχτερινά, οι πολλές οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις, οι συνεχείς μετακινήσεις εκτός Νομού Θεσσαλονίκης, με τεράστιο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, η εργασία πέραν του νόμιμου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, η καταστρατήγηση στη διαδικασία ΦΠ του Π.Δ. 100/2003 στις μετακινήσεις, πρέπει να σταματήσουν. Βέβαια, για όλα τα παραπάνω, σίγουρα, θα έρθει η στιγμή που οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Ταυτόχρονα η Γενική Συνέλευση δήλωσε ότι διεκδικούμε καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή και άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό. Η Διεύθυνση έχει την ίδια δύναμη που είχε και πριν μία δεκαετία… και ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν με την κρίση. Επίσης, σε πολιτικό επίπεδο  θα διεκδικηθεί και η αύξηση του πενιχρού επιδόματος των ΜΑΤ.
ΟΜΟΦΩΝΑ η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε και εξουσιοδότησε την Ένωσή μας να κινηθεί δικαστικά για τις παρατυπίες και εάν επαναληφθούν καταστρατηγήσεις και υπερβάσεις στις μετακινήσεις των συναδέλφων και δεν επιλυθούν ορισμένα ζητήματα, να πραγματοποιηθεί νέα δυναμικότερη συνδικαλιστική διαμαρτυρία, ακόμα και με την «κατασκήνωσή μας» έξω από το αστυνομικό κατάστημα της ΔΑΕΘ.
Το ψήφισμα - υπόμνημα, με τα βασικά αιτήματα, επιδόθηκε στο Διευθυντή της Υπηρεσίας για την προώθησή του, αλλά και για την υλοποίηση των ανωτέρω.

 

        Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                               ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
6976518061                                                         6979972444