Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός ως μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στην μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της Χώρας σε χώρες της Ε.Ε.

Διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη Χώρα, 20χρονης αλλοδαπής, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης
Την εφοδίασαν με πλαστή ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 33χρονος αλλοδαπός - μέλος εγκληματικής ομάδας διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της «Προώθησης και διευκόλυνσης μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας», «Διευκόλυνσης εξόδου από την χωρά» και άλλα συναφή αδικήματα περί πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (20-06-2013), ο 33χρονος, μετέβη με 20χρονη αλλοδαπή στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδό της από την χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 5.000 ευρώ.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αλλοδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη, έφερε πλαστό διαβατήριο Ευρωπαϊκών Αρχών και εισιτήριο, προκειμένου να ταξιδέψει σε Χώρα της Ε.Ε.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος μαζί με άλλα δύο μέλη του κυκλώματος προ λίγων ημερών συναντήθηκαν με την 20χρονη στην περιοχή της Αθήνας, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό της από το εσωτερικό της Χώρας σε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον σκοπό αυτό, την εφοδίασαν με πλαστό διαβατήριο και την βοήθησαν να μεταβεί την 19-06-2013 σιδηροδρομικώς στην Θεσσαλονίκη. Εν συνεχεία, έτερος συνεργός τους, μέλος του κυκλώματος, της παρέδωσε κατά την άφιξή της στην πόλη αεροπορικό εισιτήριο και την 20-06-2013, ο 33χρονος την οδήγησε στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.
Δημοσιευμένο:www.astynomia.gr