Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις στις περιοχές Θέρμης, Πυλαίας, Πεύκων και Ωραιοκάστρου

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού και τουλάχιστον τριών ακόμη συνεργών του.
Κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο που έφερε σημαντικές μηχανολογικές τροποποιήσεις και χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Εξιχνιάστηκαν έπειτα από πολυήμερες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαρρήξεις σε οκτώ κατοικίες στις περιοχές Θέρμης, Πυλαίας, Πεύκων και Ωραιοκάστρου, καθώς και
 κλοπές σε βάρος δύο  εταιρειών σε Θέρμη και Μηχανιώνα, που έγιναν  το Δεκέμβριο του 2012.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, ήδη έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης και τουλάχιστον τριών ακόμη συνεργών του για “Διακεκριμένες περιπτώσεις Κλοπής”, αλλά και απόπειρες κλοπών.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, συνέστησαν ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2012,
εισήλθαν σε αύλιους χώρους δύο εταιρειών σε Μηχανιώνα και Θέρμη, απ’ όπου αφαίρεσαν από σταθμευμένα φορτηγά που αποτελούσαν στόλο των εν λόγω εταιρειών, τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, κάνοντας διαδοχικά χρήση τους σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, μετέβησαν στις τέσσερις αναφερθείσες περιοχές, όπου διέρρηξαν συνολικά οκτώ (8) κατοικίες. Σε έξι (6) από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων. Σημειώνεται ότι στο όχημα που επέβαιναν, προέβησαν σε σημαντικές μηχανολογικές τροποποιήσεις (αυξημένη ιπποδύναμη κ.λπ), προκειμένου να καθίσταται δυσχερής η ακινητοποίησή τους σε ενδεχόμενη καταδίωξη.
Διεξάγονται έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.
Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.
Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης