Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο αγώνας συνεχίζεται και εξελίσσεται στους δρόμους, όχι μόνο στο ίντερνετ και στα γραφεία!

Η ΑΣΠΑ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών, Ενώσεων και παρατάξεων των Σωμάτων Ασφαλείας και παρευρέθηκαν στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα πλαίσια της ΔΕΘ. Η συγκέντρωση ήταν μαζικότερη και δυναμικότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ευχαριστούμε τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης που ήρθαν στην πορεία αμέσως μετά την υπηρεσία τους, αλλά και αυτούς που εργάζονταν στα μέτρα τάξης την ώρα πραγματοποίησης της πορείας. Πολλοί μας ενημέρωσαν για την αδυναμία παρουσίας τους λόγω των αυξημένων μέτρων τάξης ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ την επόμενη ημέρα. Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολία παράστασης τους αλλά αυτό για μας αποτελεί άλλη μια έμπρακτη απόδειξη των ιδιαιτεροτήτων και δυσκολιών του επαγγέλματος μας.
Η ΑΣΠΑ δίνοντας σε όλη την πορεία της παράδειγμα ομόνοιας και ενότητας στους συνδικαλιστικούς κύκλους, νιώθει περήφανη και ευχαριστεί για την παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ το Προεδρείο και τα μέλη της Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Παδιώτης με άλλα μέλη του Δ.Σ. συνάντησε τον Υπουργό μας και κυβερνητικά στελέχη και προώθησε τις θέσεις και τα αιτήματα μας. Ο Γεν. Γραμματέας κ. Θεόφιλος Παπαδάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Στέργιος Δρόσος με την παρουσία τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς ανέδειξαν τα προβλήματα των αστυνομικών της ΓΑΔΘ και προκάλεσαν αίσθηση με τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το Προεδρείο της Ένωσης συναποφάσισε σε ανοικτό Διοικητικό Συμβούλιο τον τρόπο δράσης του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ, και σε αυτό το πλάνο λειτούργησε.
Τέλος, θα θέλαμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους σε συνδικαλιστές και παρατάξεις που μηδενίζουν τις προσπάθειες όλων των μαχητικών συναδέλφων που παρευρίσκονται στα καλέσματα της Ένωσης και του Προεδρείου, για να αυτοπροβληθούν ως αυριανοί Μεσσίες. Όλοι αυτοί προσπαθούν συντεταγμένα να δημιουργήσουν συνθήκες διχασμού και εσωστρέφειας στο συνδικαλιστικό κίνημα για να καρπωθούν τα αποτελέσματα της διχόνοιας. Οι προθέσεις τους δεν είναι αθώες, αλλά ευτυχώς είναι γνωστές!
Η έπαρση και η μωροφιλοδοξία αυτής της παράταξης είναι τόση που δεν αντιλαμβάνεται ότι ενώ έχει εκλεγμένα μέλη στις σημαντικότερες θέσεις του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, μειώνει με τις πράξεις, την απουσία, και τα λεγόμενα της, το έργο των μελών του Δ.Σ. που προέρχονται από τους κόλπους της παράταξης της και της Ένωσης Θεσσαλονίκης, άρα και την προσπάθεια του Προεδρείου της Ένωσης.
Συνάδελφοι γνωρίζετε ότι η Ένωση έχει ισχυρό συνθετικό Προεδρείο που προέρχεται απ’ όλες τις παρατάξεις, το οποίο προσπαθεί καθημερινά ενωμένα να δράσει και να αναδείξει τα προβλήματα των συναδέλφων. Δεν μας ενδιαφέρει το μοίρασμα της πίτας που ορισμένοι κάνουν τόσο στην Ένωση όσο και στην Ομοσπονδία, και ενεργούν με τρόπο σαν να μην υπάρχουν Προεδρεία.
Τα παραταξιακά παιχνίδια και τρικ μας αφήνουν αδιάφορους γιατί μοναδικός σκοπός μας είναι η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης να γίνει πιο ισχυρή και δυνατή συνδικαλιστικά, και να αναδείξει τα συσσωρευμένα προβλήματα των συναδέλφων που κληρονόμησε από την προηγούμενη Διοίκηση.
Η ΑΣΠΑ θα συνεχίσει δυναμικά, στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις την ΕΑΥ Θεσσαλονίκης.
 
Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης