Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου κ. Δημήτρη ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ

Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2014 Αρ. Πρωτ.: 120/2014
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου κ. Δημήτρη  ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Δημήτρης Παδιώτης ανέφερε τα σημαντικότερα ζητήματα που τροχοπεδούν το αστυνομικό έργο των συναδέλφων της ΓΑΔΘ, πλην όμως ιδιαίτερη μνεία έκανε στην μη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων οι οποίες είναι άνω των 1.000, πρόβλημα το οποίο εντείνεται κάθε χρόνο με τις φειδωλές σε αριθμό μεταθέσεις.
Καθώς όλοι μας είμαστε σε αναμονή των έκτακτων μεταθέσεων τους έτους 2014, το Προεδρείο της Ένωσης ζήτησε από τον κ. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ να ασκήσει πίεση για αυξημένο αριθμό θέσεων στη Γ.Α.Δ.Θ. Από πλευράς του ο κ. Γενικός Γραμματέας, μας διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη του αιτήματος μας το οποίο ο ίδιος θεωρεί επιβεβλημένο και λογικό.
Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις της σε όλους τους αρμόδιους φορείς έως ότου εισακουστεί το αίτημά μας για αύξηση των μετατιθέμενων Αστυνομικών στην Γ.Α.Δ.Θ. Η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού στην Θεσσαλονίκη έχει γίνει πλέον «η μητέρα όλων των κακών» και τα κενά που έχει δημιουργήσει δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από όποιο άλλο μέτρο κι αν ληφθεί. Απαιτούμε τον ανώτατο αριθμό θέσεων στις έκτακτες μεταθέσεις και είναι αδιανόητο όταν άλλες Α.Δ. με λιγότερες ανάγκες ενισχύονται με δέκα και δεκαπέντε Αστυνομικούς, η Θεσσαλονίκη, και συμπρωτεύουσα, να ενισχύεται με πενήντα. Η αναλογία είναι παράλογη και ανυπόστατη.
Αναμένουμε από τον κ. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ προσωπικά, καθώς και όλους όσοι μας έχουν υποσχεθεί την αύξηση των θέσεων στις έκτακτες μεταθέσεις να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.