Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαίωμα χρήσης των δυο (2) επιπλέον ημερήσιων αναπαύσεων έχει όλο το Αστυνομικό προσωπικό που εργάστηκε στις 6&7-09-2014 στα μέτρα τάξης για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Θεσσαλονίκη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ.:133/2014
Προς: Όλες τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ.          
Συνάδελφοι,
Το Προεδρείο της Ένωσής μας σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Βάιο ΧΟΝΔΡΟ, ζήτησε να διευκρινιστεί εκ μέρους του η διαταγή του κ. Αρχηγού για την χορήγηση δυο (2) ημερήσιων αναπαύσεων στους
συναδέλφους που εργάστηκαν στα μέτρα τάξης για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Αιτία αποτέλεσε ότι ορισμένοι Διοικητές σε Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης θεώρησαν ότι η διαταγή απευθύνεται μόνο στους συναδέλφους που ήρθαν ως ενισχυτική δύναμη στη ΓΑΔΘ από άλλες Διευθύνσεις, με αποτέλεσμα να αποκλείσουν από το δικαίωμα της χορήγησης των ρεπό τους Αστυνομικούς της ΓΑΔΘ.
Έπειτα από επικοινωνία του Γενικού με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποσαφηνίστηκε η ερμηνεία της διαταγής, σύμφωνα με την οποία δικαίωμα χρήσης των δυο (2) επιπλέον ημερήσιων αναπαύσεων έχει όλο το αστυνομικό προσωπικό που εργάστηκε στις 6&7-09-2014 στα μέτρα τάξης για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, από οποιαδήποτε Υπηρεσία κι αν προέρχεται.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να εφαρμοστεί άμεσα η διαταγή για όλους τους συναδέλφους της ΓΑΔΘ που ενίσχυσαν τα μέτρα τάξης, καθώς η διαταγή αυτή του κ. Αρχηγού αποτελεί έμπρακτη ηθική ανταμοιβή για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.