Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Απογοήτευση, είναι η μόνη λέξη.......

Θεσσαλονίκη, 19 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ.:130/2014
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Κύριε Αρχηγέ,
Απογοήτευση, είναι η μόνη λέξη που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα τόσο των υπηρετούντων συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη, όσο και των αιτούντων συναδέλφων
μας για μετάθεση στην ΓΑΔΘ, ανά την χώρα. Μετά από συντονισμένες κινήσεις μας όλο αυτό διάστημα σε φορείς πάσης φύσεως, στους οποίους γνωστοποιήσαμε, μετά αποδείξεων, το οξύ πρόβλημα που επιφέρουν στην αστυνόμευση της πόλης οι 1.200 κενές οργανικές θέσεις, λάβαμε διαβεβαιώσεις, και εν τέλει φρούδες ελπίδες, για την ενίσχυση της ΓΑΔΘ. Το αποτέλεσμα τους διέψευσε κατάφωρα, αφού η πολυπόθητη ενίσχυση της ΓΑΔΘ άγγιξε τον αριθμό των πενήντα (50) Αστυνομικών!
Ο αριθμός είναι ίσος με τον περσινό, αλλά όταν φέτος όλες οι υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας ενισχύθηκαν με αισθητά μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων, η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας και συμπρωτεύουσα, καταδικάστηκε για άλλη μια χρονιά στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού. Κι όλα αυτά ενώ επί μακρό χρονικό διάστημα έχουμε ενημερώσει πλειάδα πολιτικών και υπηρεσιακών φορέων, ότι τα προβλήματα του προσωπικού της πόλης μας, και οι καταστρατηγήσεις του χρόνου εργασίας που αποτελούν συνήθη πραγματικότητα για τους συναδέλφους μας, πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από τις φειδωλές μεταθέσεις των τελευταίων ετών. Η ευαισθησία όλων για το ζήτημα αυτό αποδείχτηκε επιφανειακή και επίπλαστη. Γιατί αν συνέβαινε το αντίθετο θα είχαμε λάβει μεγαλύτερο αριθμό μετατιθεμένων, δεδομένου ότι φέτος υπήρξε διάθεση ενίσχυσης των Α.Δ.  εκ μέρους της Ηγεσίας, πλην της Θεσσαλονίκης!        
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι, αν η Ηγεσία θεωρεί ότι οι συνάδελφοι της Γ.Α.Δ.Θ. μπορούν να καλύπτουν τις 1.200 κενές οργανικές θέσεις (άρα είναι υπεράνθρωποι ή αλλιώς οι αρμόδιοι «νομιμοποιούν» πλαγίως την συνεχή υπερεργασία τους) ή αν υπάρχει ένα τεράστιο κενό στο επιχειρησιακό σχέδιο ασφαλείας της πόλης μας και στην αντεγκληματική πολιτική που ακολουθείται, με ταυτόχρονη αδιαφορία αυτών που θα όφειλαν να αμβλύνουν με τις ενέργειές τους αυτό το κενό.  

Κύριε Αρχηγέ,
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σας μεταφέρουμε την προσωπική μας δυσαρέσκεια αλλά και των συναδέλφων μας, γιατί συνυπολογίζοντας ότι είχατε μακρά θητεία στην Γ.Α.Δ.Θ. και γνωρίζετε τα προβλήματα της πόλης μας καλύτερα από τον καθένα, πιστέψαμε εις μάτην, ότι φέτος κάτι θα άλλαζε για την αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης.
Παρόλα αυτά, εμείς ως συνδικαλιστές δεν θα καταθέσουμε τα όπλα εύκολα και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε ενισχυθεί η πόλη μας. Επίσης, θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο δυναμικών διεκδικήσεων ώστε να «κλείσουν» επιτέλους τα παραθυράκια στις «ύποπτες» έκτακτες μεταθέσεις, οι οποίες γίνονται για άλλους λόγους εκτός επετηρίδας, και έχουν ως αποτέλεσμα να στερούν θέσεις από τις τακτικές αξιοκρατικές μεταθέσεις.
Το παρόν έγγραφο το κοινοποιούμε και στην Ομοσπονδία μας, και ζητούμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον αποκλεισμό από τις έκτακτες μεταθέσεις των συναδέλφων που με αμφίβολους, κυρίως οικογενειακούς, λόγους μετατίθενται εις βάρος των συναδέλφων τους που αναμένουν χρόνια τον αξιοκρατικό τρόπο της μοριοδότησης.