Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πρόβλημα στην καταβολή του ΒΟΕΑ για όσους δεν έχουν ατομικό λογαριασμό τραπέζης

     Συνάδελφοι, 
   Η καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής - Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (Β.Ο.Ε.Α.) του Μετοχικού Ταμείου Στρατού χορηγείται με ικανοποιητικό ρυθμό στους δικαιούχους, και ανακοινώθηκε ότι επίκειται η πληρωμή των αιτήσεων που κατατέθηκαν το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2015.

   Πρόσφατα, η Ένωσή μας ενημερώθηκε ότι ανέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα στην κατάθεση των δικαιολογητικών του ΒΟΕΑ για όσα τέκνα το δικαιούνται, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί. Συγκεκριμένα, στα απαιτούμενα δικαιολογητικά της αίτησης περιλαμβάνεται ένας ατομικός τραπεζικός λογαριασμός του τέκνου στην Τράπεζα Πειραιώς, και όχι κοινός με τους γονείς του. Λόγω των capital controls, τα τραπεζικά υποκαταστήματα έχουν ρητή εντολή να μην ανοίγουν νέους λογαριασμούς, γεγονός που εμμέσως αποκλείει τους δικαιούχους από την καταβολή του βοηθήματος.
   Επειδή, η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων έχει περιπλέξει πολλές συναλλαγές είναι αναγκαίο να βρεθεί μια, έστω προσωρινή, λύση για την καταβολή του ΒΟΕΑ.
   Φρονούμε ότι η μόνη άμεση λύση θα δοθεί αν προστεθούν οι δικαιούχοι του ΒΟΕΑ στις εξαιρέσεις των φυσικών προσώπων που μπορούν να ανοίξουν νέο ατομικό λογαριασμό εν μέσω capital controls.
   Επειδή το ζήτημα αυτό απασχολεί τους συναδέλφους όλης της χώρας, παρακαλούμε την Ομοσπονδία μας όπως προωθήσει το δίκαιο αίτημά μας και μεριμνήσει, κατά το δυνατόν, για την υλοποίησή του προς όφελος των τέκνων των συναδέλφων.
                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
      Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
     6976518061                                                        6932649076