Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλίες ΠΟΑΣΥ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Χαλκιδική


Κυριακή, 14 Απρίλιος 2013
--ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 14 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 403/4/16δ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατόπιν προσκλήσεως της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής την 10-4-2013, η Ομοσπονδία μας προέβη σε σειρά ενεργειών με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης και την αποκατάσταση των διαταραγμένων σχέσεων αστυνομίας και κοινωνίας, με αφορμή την επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή των Σκουριών και τις ποικίλες αντιδράσεις που τη συνοδεύουν.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας τονίστηκε ότι αποτελεί πάγια αρχή του συνδικαλιστικού μας κινήματος η καταδίκη της βίας από όπου αυτή κι αν προέρχεται, η προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και ασφαλώς η τήρηση της νομιμότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών, της ζωής, της τιμής και της περιουσίας τους, χωρίς εκπτώσεις και προαπαιτούμενα. Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας, διότι, όπως έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία, δημιουργούνται νέα προβλήματα.


Ειδικότερα:

Την Πέμπτη, 11-4-2013, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΕΑΥ Χαλκιδικής Ιωάννη Κυργιαφίνη και Γεώργιο Μπομπότα και το μέλος Ηλιάκη Ελευθέριο συναντήθηκαν στην Αρναία με τους διοικητές του Α.Τ. Αρναίας και Α.Τ. Ιερισσού προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Σκουριές και συνομίλησαν με συναδέλφους που εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή, ενώ στη Μεγάλη Παναγιά συναντήθηκαν με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων που αντιδρούν στην συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα, τον Πατέρα Χρυσόστομο και τους κ.κ. Δάλλα Χρήστο, Μάρκου Ειρήνη, Ψεμά Θάνο, Αδαμίδη χρήστο και Λιάκου Μελαχρινή.

Ακολούθως, έγιναν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και αργά το βράδυ συζήτηση με συναδέλφους στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Την Παρασκευή, 12-4-2013, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην Αρναία με τον δήμαρχο του Δήμου «Αριστοτέλη» κ. Πάχτα Χρήστο και τους αντιδημάρχους κ. Κατσαβαβάκη Κωνσταντίνο, Λαμπρινό Ιωάννη και Μοσχόπουλο Βασίλειο, ενώ στον Πολύγυρο υπήρξαν συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ριζάκη Μιχαήλ, στις οποίες συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Φεστερίδης.

Το Σάββατο, 13-4-2013, οι επαφές της αντιπροσωπείας συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Τσακνάκη Δημήτριο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγο κ. Χονδρό Βάιο.

Η Ομοσπονδία μας, κάνει για άλλη μια φορά έκκληση να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη του ήρεμου κλίματος που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να βγει από την οικονομική κρίση που τον μαστίζει. Από την πλευρά της θα συνεχίσει την προσπάθειά της προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αναδημοσίευση από:http://poasy.gr