Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Καταστολή και ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας


Τρίτη, 16 Απρίλιος 2013
-Με ιδιαίτερη ανησυχία οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.
Η έκταση και το μέγεθος αρχικά των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας οδήγησαν στην ενεργοποίηση των μηχανισμών διώξεων. Ασκήθηκε πειθαρχικός έλεγχος για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά». Κάποιες από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έδωσαν την αφορμή.
Παράλληλα, οι επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η αυξανόμενη μαζικότητα της συμμετοχής σε αυτές, θορύβησαν ακόμη περισσότερο την ηγεσία του κρατικού μηχανισμού.

Αρχικά, οι κινητοποιήσεις του προσωπικού, τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας, είχαν στον προσανατολισμό τους τη μισθολογική εξαίρεση από τις δυσβάστακτες μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαν υποστεί ήδη οι εργατοϋπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.

Εκείνο μάλιστα που ήρθε να δημιουργήσει μεγαλύτερες ανησυχίες στην κυβέρνηση, ήταν το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ένστολοι συνειδητοποιούσαν, ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να διεκδικούν τη μισθολογική τους εξαίρεση, τη στιγμή που η επίθεση στο εισόδημα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων διαρκώς αυξανόταν.

Πρόκειται για προσανατολισμό που καλλιεργήθηκε έντεχνα στην προσπάθεια να αναπτυχθούν οι απόψεις του ξεχωριστού, του ιδιαίτερου, του διαφορετικού, του ελιτισμού. Στρατηγική που θέλει να κρατάει σε στεγανή σχέση όλους τους ένστολους από τον υπόλοιπο λαό.

Στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ωριμάζει όλο και περισσότερο η θέση και κατανοούν καλύτερα ότι δεν μπορούν να παλεύουν και να περιμένουν λύση για τα δίκαια αιτήματά τους, παρά μόνο όταν μαζί με το λαό διεκδικήσουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Γι' αυτό η παρουσία των εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιωματικών μαζί με τους συνταξιούχους συναδέλφους τους στο δρόμο με πανό και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τον υπόλοιπο λαό, προκάλεσαν την αντίδραση των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει στην κατάσταση που διαμορφώθηκε με πιέσεις, απειλές, τρομοκρατία, αλλά και με συγκεκριμένα μέτρα δίωξης, απέναντι σε κάθε ένστολο που διεκδικεί το δίκιο του.

Έτσι κάλεσε αρχικά σε απολογία όσους πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις ενεργοποιώντας το Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.

Ορισμένοι φορείς των συνταξιούχων στρατιωτικών, ιδίως αυτών που λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Δ.Δ, μετά τις πιέσεις, την τρομοκρατία και τις διώξεις που ασκήθηκαν στους εν ενεργεία από την κυβέρνηση και τη φυσική ηγεσία, αρνήθηκαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς τους διωκόμενους συναδέλφους τους.

Η κυβέρνηση δεν σταμάτησε όμως εδώ. Ενεργοποίησε τον κατασταλτικό μηχανισμό της δικαιοσύνης.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ΄ αριθ. 584/2012 Γνωμοδότηση του Δ΄ Τμήματός του και την υπ΄ αριθ. 29/2013 Γνωμοδότηση της Ολομέλειας έκανε δεκτό το σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ότι δεν νομιμοποιούνται οι αστυνομικοί να φέρουν στολή, όταν μετέχουν σε εκδηλώσεις και πορείες, για την προβολή των επαγγελματικών τους διεκδικήσεων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε σχέδιο της κυβέρνησης προκειμένου με εκφοβισμό – εξαναγκασμό να αναστείλει και χειραγωγήσει τον αγώνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρ' όλα αυτά διευρύνονται οι διαθέσεις αντίστασης και αντίκρουσης των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Οι αγωνιστικές διεργασίες υπάρχουν, όπως και τα συντονισμένα βήματα συνέχισης του αγώνα τους.

http://902.gr