Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σοβαρές καταγγελίες για την έλλειψη καθαριότητας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης


Σάββατο, 06 Απρίλιος 2013
ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος ΠαπαδάκηςΑστυνομικό Μέγαρο ΘεσσαλονίκηςΚάδοι απορριμάτων γεμάτοι, τουαλέτες που μυρίζουν και δεν μπορείς να περάσεις ούτε καν από έξω, αυτή είναι η κατάσταση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης…Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες όπως καταγγέλει στο Thesstoday ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης.
Το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες Υπηρεσίες, δυστυχώς, δεν έχουν εδώ και μέρες, συνεργεία καθαριότητας κι όπως όλα δείχνουν δεν "προβέπεται" να έχουν μέχρι τον Μάϊο.
Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε ένα… "άρρωστο περιβάλλον"!!!


Όπως λέει στο Thesstoday ο κ.Παπαδάκης με έκπληξη πληροφορήθηκαν  ότι οι συμβάσεις της Υπηρεσίας τους με τα συνεργεία καθαριότητας, εδώ και μέρες, έχουν λήξει και γι’ αυτό το λόγο, πολλά Αστυνομικά καταστήματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Ειδικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούν εκατοντάδες συνάδελφοι τους και έχουν την έδρα τους πολλές Υπηρεσίες της περιοχής, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Τα σκουπίδια και οι ακαθαρσίες κάνουν "πάρτυ" στος διαδρόμους, τα γραφεία και τα αποχωρητήρια.

Για την κατάσταση που επικρατεί γεννιούνται εύλογα ερωτήματα, όπως λέει ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Δεν ήξεραν οι αρμόδιοι ότι οι συμβάσεις με τα συνεργεία έληγαν;

Ποια είναι η λύση που δόθηκε από αυτούς;

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις άθλιες αυτές συνθήκες και πότε θα λογοδοτήσει;

Και οι καταγγελίες δεν έχουν τέλος.

Η οργή ξεχιλείζει…"Γίναμε καθαρίστριες" λέει ο Θ.Παπαδάκης.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν ή "δέχτηκαν οδηγίες" από κάποιους ανωτέρους τους να καθαρίσουν τα γραφεία, τους διαδρόμους, αλλά ακόμα και τα κρατητήρια! Συνάδελφοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους, με το πενιχρό τους εισόδημα, προκειμένου να έρθει καθαρίστρια να καθαρίσει την Υπηρεσία τους" προσθέτει…

Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Πιστοί στον όρκο που έδωσαν και στο καθήκον απέναντι στους πολίτες και την πατρίδα "τσοντάρουν"… για να βάλουν καύσιμα στα οχήματα ώστε να εκτελείται ανεμπόδιστα η υπηρεσία, προμηθεύονται μόνοι τους τα ανταλλακτικά για τα περιπολικά, βάζουν "ρεφενέ" χρήματα για πετρέλαιο ενώ αγοράζουν ακόμη και τα αναλώσιμα…χαρτική και γραφική ύλη…όταν μετρούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους!

Την ίδια ώρα που από τον δημόσιο "κορβανά" ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για τις μετακινήσεις διμοιριών με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες που αναφέρονται στις αστυνομικές αρχές όπως …αθλητικές εκδηλώσεις!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως λέει ο Θεόφιλος Παπαδάκης, μόλις πριν από δύο εβδομάδες 6 διμοιρίες των ΜΑΤ ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ώστε να εξυπηρετηθούν τα μέτρα στο γήπεδο της Τούμπας για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Εργατο-ώρες + καύσιμα + διατροφή + ξενοδοχεία + εκτός έδρας = Δημόσιο κόστος!

Και το κερασάκι στη τούρτα…

Οι κρατούμενοι στην Γ.Α.Δ.Θ είναι υπεράριθμοι, πάνω από 80, παράνομα, χωρίς βέβαια,να προβλέπεται λέει στο Thesstoday ο κ. Παπαδάκης.

Γιατί αλήθεια το Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας των Αστυνομικών δεν εφαρμόζεται;

Γιατί η Αστυνομία που έχει ως καθήκον της τη διαφύλαξη και την τήρηση της νομιμότητας, δεν το τηρεί;

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν την παρατυπία;

Οι συμβάσεις που έληξαν, γιατί δεν ανανεώθηκαν έγκαιρα;

Γνωρίζει το Υπουργείο ή το Αρχηγείο τι συμβαίνει;

Τα ερωτήματα…που θέτουν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης…πολλά.

Οι απαντήσεις ως τώρα…κενό γράμμα!!!

Οι συνδικαλιστές προτείνουν να καταγγελθεί  η κατάσταση στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να πάει στην οδό Μοναστηρίου… στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης να κάνει αυτοψία και έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί ένας εργαζόμενος να εκτελεί 8 ώρες υπηρεσία μέσα σε τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες.

Οι πολίτες που καθημερινά προσέρχονται στις Υπηρεσίες τι εικόνα και τι γνώμη θα έχουν;

Οι εργαζόμενοι περιμένουν τις απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Η υγεία…με χειροπέδες!!!

Δείτε την αφοπλιστική συνέντευξη που έδωσε στο Thesstoday ο γ.γ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης.
Αναδημοσίευση από: http://www.thesstoday.gr