Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επιβεβλημένη η βαθμολογική εξέλιξη των χαμηλόβαθμων της Αστυνομίας

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2013
-Άρθρο Του ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ Χρήστου

Πάγιο αίτημα του Συνδικαλιστικού μας οργάνου που ποτέ όμως επί της ουσίας δεν ικανοποιήθηκε, ήταν η συνεχής και αδιάκοπη βαθμολογική εξέλιξη των αποφοιτούντων της Σχολής Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. Από συστάσεως του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι και σήμερα, ελάχιστες εως μηδαμινές τομές υπήρξανε στο καθεστώς της βαθμολογικής εξέλιξης των ανωτέρω.
Έτσι, μέχρι και σήμερα, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσο αναφορά την βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, είναι αυτή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαλτώδης και χωρίς καμία προοπτική ανέλιξης στην πυραμίδα της ιεραρχίας.

Οι Αστυφύλακες παρά το υψηλό επίπεδο μόρφωσης που κατέχουν, καθώς και τον υψηλό αριθμό μορίων που είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή τους στην Σχολή Αστυφυλάκων μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να «αγναντεύουν» όλους τους υπόλοιπους να εξελίσσονται βαθμολογικά, εκτός από αυτούς.


Η τάση-άποψη που επικράτησε στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ για φειδωλή-συγκρατημένη εξέλιξη στους Αστυφύλακες όλα δείχνουν ότι εκτός από παρωχημένη είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί, λαμβανομένου υπόψη και των τελευταίων εξελίξεων που σχετίζονται με την δημοσιονομική πολιτική της χώρας μας.

Συγκεκριμένα αν και έχουν παρέλθει έξι μήνες από την ψήφιση του μνημονίου 3 το οποίο μεταξύ άλλων όσο μας αφορά προβλέπει επιπλέον περικοπή 88 εκατομμυρίων ευρώ, από το εν ενεργεία προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ για το έτος 2014, ουδείς μέχρι σήμερα από τους κυβερνόντες με σαφήνεια μας κοινοποίησε τον τρόπο που η εν λόγω περικοπή θα εφαρμοστεί.

Τα δημοσιεύματα όμως, οι φημολογίες και γενικότερα οι απόψεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας προσανατολίζουν ψυχολογικά τους ενδιαφερόμενους για αποδοχή μιας κατάστασης που θα σχετίζεται με την κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών και ουσιαστικά την καταβολή μισθοδοσίας σύμφωνα με το βαθμό που φέρει ο καθένας από εμάς.

Κάτι τέτοιο όμως αν εφαρμοστεί, στο μεγαλύτερο βαθμό αποδέκτης της αδικίας, θα είναι ο προαναφερόμενος Αστυφύλακας ο οποίος θα διαπιστώσει ότι η βαλτώδης βαθμολογική του εξέλιξη θα συμπαρασύρει και την μισθολογική του εξέλιξη.

Πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις και κυρίως οι οικονομικές και προκειμένου αποφύγουμε τεράστιες αδικίες σε βάρος του χαμηλόβαθμου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, οι αλλαγές στο καθεστώς βαθμολογικής ανέλιξης των Αστυφυλάκων θα πρέπει να επέλθουν άμεσα ειδάλλως η μισθολογική περικοπή που θα επέλθει σε αυτούς θα εξαθλιώσει περαιτέρω την ήδη εξαθλιωμένη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται


ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος

Αντιπρόσωπος Ε.Α.Σ.Υ.Α. στην Π.Ο.Α.Σ.Υ

http://www.politikanet.gr