Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Αποσύρθηκε και τροπολογία για τον αστυνομικό συνδικαλισμό


Δημοσιευμένο στο : http://www.tovima.gr
Σάββατο, 27 Απρίλιος 2013
-Διάβημα ΠαΣοΚ- ΔΗΜΑΡ στον Π. Μπαλτάκο ότι δεν θα τη στηρίξουν
Αποσύρθηκε η τροπολογία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η οποία είχε ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και έφερνε σημαντικές αλλαγές στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών, αποσύρθηκε την Πέμπτη μετά τις αντιδράσεις του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Με αυτήν προωθούνταν η ίδρυση νέων συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών ανά νομό, ενώ άλλαζε και ο τρόπος εκλογής αντιπροσώπων και οργάνων με την εισαγωγή ενιαίου ψηφοδελτίου. Η τροπολογία, που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών, αρχικά είχε ενταχθεί σε άλλο νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα κατατεθεί.
Την περασμένη εβδομάδα, και ενώ ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, μεταφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο, με την εκτίμηση ότι έτσι θα περάσει συναινετικά, αν και δεν αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση.

Το ΠαΣοΚ που ενημερώθηκε πρώτο αντέδρασε έντονα. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέλαβε να επικοινωνήσει για το θέμα με τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, και να τον ενημερώσει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να τη στηρίξει. Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ. Το αποτέλεσμα ήταν η τροπολογία να αποσυρθεί, χωρίς αυτή τη στιγμή κανείς να γνωρίζει αν και πότε θα επανέλθει.

Την αντίθεση της στις αλλαγές που δρομολογούνται έχει εξαρχής εκφράσει με παρεμβάσεις της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Τοπικές ενώσεις αστυνομικών εξέδωσαν, μάλιστα, ανακοινώσεις τις προηγούμενες ημέρες, καταγγέλλοντας τις συγκεκριμένες διατάξεις «ως ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση μας».