Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χωρίς συνεργείο καθαριότητας

Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2013
-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σ.Κ.Α.Υ.)
Η Σ.Κ.Α.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ!Το Αστυνομικό 

Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πολλές άλλες Υπηρεσίες, δυστυχώς, δεν έχουν εδώ και μέρες, συνεργεία καθαριότητας

Μείναμε έκπληκτοι ως Σ.Κ.Α.Υ. όταν μάθαμε ότι οι συμβάσεις της Υπηρεσίας μας με τα συνεργεία καθαριότητας, εδώ και μέρες, έχουν λήξει και γι” αυτό το λόγο, πολλά Αστυνομικά καταστήματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Ειδικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούν εκατοντάδες συνάδελφοι και έχουν την έδρα τους  πολλές Υπηρεσίες της περιοχής μας, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Κάδοι απορριμάτων γεμάτοι, τουαλέτες που μυρίζουν και δεν μπορείς να περάσεις ούτε καν από έξω, ένα άρρωστο εργασιακό περιβάλλον!

Δεν ήξεραν οι αρμόδιοι ότι οι συμβάσεις με τα συνεργεία έληγαν;Ποια είναι η λύση που δόθηκε από αυτούς;Ποιος είναι υπεύθυνος για τις άθλιες αυτές συνθήκες και πότε θα λογοδοτήσει;
Και μαζί με όλα αυτά πληροφορούμαστε ότι συνάδελφοι αναγκάστηκαν ή «δέχτηκαν οδηγίες» από κάποιους ανωτέρους τους να καθαρίσουν τα γραφεία, τους διαδρόμους, αλλά ακόμα και τα κρατητήρια! Δε φτάνει που οι κρατούμενοι είναι υπεράριθμοι, πάνω από 80 για το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παράνομα, χωρίς βέβαια,να προβλέπεται αυτό! Επίσης άλλοι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους, με το πενιχρό τους εισόδημα, προκειμένου να έρθει καθαρίστρια να καθαρίσει την Υπηρεσία τους.
Γιατί αλήθεια το Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας των Αστυνομικών δεν εφαρμόζεται; Γιατί η Αστυνομία που έχει ως καθήκον της τη διαφύλαξη και την τήρηση της νομιμότητας, δεν το τηρεί; Ποιος ευθύνεται γι” αυτήν την παρατυπία; Οι συμβάσεις που έληξαν, γιατί δεν ανανεώθηκαν έγκαιρα; Γνωρίζει το Υπουργείο μας ή το Αρχηγείο τι συμβαίνει;
Η Σ.Κ.Α.Υ. προτείνει και καταγγέλλει τη κατάσταση στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να έρθει στην οδό Μοναστηρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης να κάνει αυτοψία και έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί ένας εργαζόμενος να εκτελεί 8 ώρες υπηρεσία μέσα σε τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες. Οι πολίτες που καθημερινά προσέρχονται στις Υπηρεσίες τι εικόνα και τι γνώμη θα έχουν; Περιμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Σ.Κ.Α.Υ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Θα πάμε μπροστά…και μόνο εκεί!»

Αναδημοσίευση από: http://skaythess.gr