Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Συναντήσεις ΠΟΑΣΥ για την επιτάχυνση διαδικασιών διόρθωσης μειώσεων Ν. 4093-2012 για τα εφάπαξ

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013
-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα, 12 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: 506/1/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου μας κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ και τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ μετά και την έκδοση του ΦΕΚ του Ν. 4110/2013 με το οποίο μεταφέρεται η εποπτεία του Ασφαλιστικού μας Ταμείου από το ΥΠ.Ε.Κ.Α. στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και παρέχει τη δυνατότητα με Υπουργική Απόφαση να ρυθμίζονται από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. και αναλογιστική μελέτη, θέματα που άπτονται των εισφορών και παροχών.
Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών τόσο για την ίδρυση αρμόδιας Διεύθυνσης Εποπτείας του Ασφαλιστικού Ταμείου στο Αρχηγείο όσο και για την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων για διόρθωση των άδικων μειώσεων του Ν. 4093/2012 στα χορηγούμενα εφάπαξ βοηθήματα, του ελάχιστου χρόνου απονομής του εφάπαξ, μέσω αναλογιστικών μελετών και προς την κατεύθυνση διασφάλισης της βιωσιμότητας του Ταμείου μας.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η αναγκαία προώθηση νομοθετικής ρύθμισης στην οποία θα αποτυπώνεται ότι τα έσοδα του Ταμείου από το 10% των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων, του 5% των εισιτηρίων και των εσόδων από τον ΟΔΙΕ – ΟΔΔΥ αποτελούν ασφαλιστική εισφορά των μετόχων που πρέπει να συνυπολογίζεται στις αναλογιστικές μελέτες.

http://www.poasy.gr