Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη ο Διαρρήκτης που τραυμάτισε Αστυνομικό στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, δύο άντρες, ένας 37χρονος ημεδαπός κι ένας 25χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για “Διακεκριμένες Περιπτώσεις Κλοπής”. Επιπρόσθετα, ο 37χρονος κατηγορείται για “Απόπειρα Ανθρωποκτονίας”, “Απείθεια”, “Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς”, “Σωματική Βλάβη από αμέλεια” και παραβάσεις του Νόμου “Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών” και Κ.Ο.Κ..
Κατηγορείται επίσης 59χρονος συνεργός τους, που
αναζητείται, για “Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων Εγκλήματος” και παραβάσεις των Νόμων “Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών” και “Περί Όπλων”.  
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 14-07-2013, οι δύο συλληφθέντες, διέρρηξαν μονοκατοικία στην περιοχή του Ευόσμου, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά. Κατά την έξοδό τους, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους από προστρέξαντες αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, χωρίστηκαν, και ο μεν 25χρονος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ο δε 37χρονος, κινούμενος με ΙΧΕ αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε αστυνομικό της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ενώ προσέκρουσε διαδοχικά σε τρία σταθμευμένα οχήματα και δύο δίκυκλα προκαλώντας τους φθορές. Στη συνέχεια, αφού επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να εμβολίσει περιπολικό αυτοκίνητο του Α.Τ. Ευόσμου, παραβίασε πινακίδα υποχρεωτικής διακοπής πορείας και συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα, με συνέπεια ο οδηγός της να ξεφύγει από την πορεία του, να προσκρούσει σε διερχόμενο όχημα και να τραυματιστεί.
Μετά από αναζητήσεις, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 59χρονου συνεργού τους, στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- μέρος των κλοπιμαίων
- ένα πιστόλι με αποξασμένο αριθμό, 
- 25 φυσίγγια διαφόρων τύπων όπλων
- 229,3 γραμμάρια μεθαδόνης
- 62 ναρκωτικά δισκία
- μικροποσότητα χασίς
- μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
- 1.000 ευρώ προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας


Συγχαρητήρια στους Συναδέλφους και καλή ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης