Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο - Στους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων οι υποψίες

Δημοσιευμένο:http://www.tovima.gr
 
Στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα οι έρευνες - Πληροφορίες για αίτημα συνεργασίας με τις αλβανικές Αρχές
Φραγμό προκειμένου να μην επιτρέψουν στους δραπέτες των φυλάκων Τρικάλων να περάσουν προς την Αλβανία στήνουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσπρωτία. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν τη συνεργασία των αλβανικών Αρχών για την υπόθεση.
Οι έρευνες εκατοντάδων αστυνομικών - στις οποίες συμμετέχει ελικόπτερο και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη που έφτασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή - εστιάζονται κυρίως στη Γλυκή Παραμυθιάς όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο ένα από τα οχήματα που έκλεψαν οι αλλοδαποί δραπέτες προκειμένου να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Παράλληλα έρευνες γίνονται και στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα και προς Λάκκα Σουλίου.
Τις πρώτες πρωινές ώρες οι δραπέτες αφαίρεσαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο Navara από την Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας και κατευθύνθηκαν προς την Ήπειρο. Στον κόμβο Αγγέλη, έξω από την Άρτα, αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο. Οταν το όχημα πλησίασε αρκετά οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. τους έκαναν σήμα να σταματήσουν και τότε κάποιοι από τους επιβαίνοντες άρχισαν να πυροβολούν προς τους αστυνομικούς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ενώ «γάζωσαν» και ένα περιπολικό. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και το όχημα εντοπίστηκε λίγο αργότερα στην Φιλιππιάδα κοντά στο Κέντρο Υγείας.
Από την ίδια περιοχή αφαίρεσαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Ford το οποίο βρέθηκε στη Γλυκή Παραμυθιάς κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι οι κακοποιοί επιχειρούν να προσεγγίσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ακολούθως έκλεψαν μοτοσικλέτα, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Στην Ήπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.