Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Νομοθετική ρύθμιση άρσης οικονομικών αδικιών ύστερα από τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014 Αρ. Πρωτ.:500/7/35κ
Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Όπως υπεύθυνα σας είχαμε ενημερώσει από τις 6 Νοεμβρίου 2014, μετά τη συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, κατατέθηκε χθες στη Βουλή από τον ίδιο, τροπολογία-προσθήκη (επισυνάπτεται) σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που θα ψηφισθεί, εντός της εβδομάδας, προς συμμόρφωση σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που τη συνοδεύει, στις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, λαμβάνοντας υπόψη, όπως υποστηρίζει, την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αρχή και μόνο της δικαίωσης του αγώνα μας, για την οποία δώσαμε σκληρές μάχες που ουδείς δικαιούται να υποτιμά ή να καπηλεύεται, αλλά ούτε και να παραγνωρίζει ότι για πρώτη φορά ένα συνδικάτο ανέτρεψε μνημονιακό νόμο και μάλιστα με οικονομικό περιεχόμενο. Αναμένουμε δε από την Κυβέρνηση και από τον αρμόδιο Υπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή, να αποδεχτεί το αίτημά μας που είχαμε υποβάλλει κατά τη συνάντησή μας και αφορά τη σύντμηση της καταβολής των αναδρομικών στον ένα χρόνο έως 1.000 ευρώ και στα δυο χρόνια έως 2.000 ευρώ, ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης της απόστασης που χωρίζει το διατακτικό των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. από την προωθούμενη ρύθμιση.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 28/11/2014 θα επανεξεταστεί από την Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας το κατά πόσο η ως άνω ρύθμιση συνιστά πλήρη συμμόρφωση με τις εν λόγω αποφάσεις. Είναι αυτονόητο επομένως ότι τελούμε εν αναμονή για περαιτέρω κινήσεις μας. Όσον αφορά την διεκδίκηση του υπολοίπου ποσού των αναδρομικών, όπως αυτό θα προκύπτει εξατομικευμένα, μετά την ψήφιση της τροπολογίας, καλούμε και τους συναδέλφους μέσω των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών τους να προβούν στις δέουσες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται ως την πλήρη δικαίωση με την αξιοποίηση κάθε άλλου ένδικου μέσου, αλλά και με τη διεκδίκηση ενός αξιοπρεπούς μισθολογίου, όπως έχουμε συναποφασίσει ευθύς εξ αρχής όλες οι Ομοσπονδίες, όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας για την ακύρωση των επίμαχων μνημονιακών διατάξεων, που τελικά κρίθηκαν αντισυνταγματικές στο σύνολό τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας.