Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Όλοι μαζί ενωμένοι για την πλήρη αποκατάσταση

Μετά την χθεσινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.  Χρήστο  ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ,  για την  διαδικασία αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών, αποδείχθηκε περίτρανα ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η απαξίωση εκ μέρους της Κυβέρνησης στα πρόσωπα μας.

Παρά την μεγάλη δικαίωση της Ομοσπονδίας μας, η οποία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί εις βάρος μας. Επειδή οι δικαστικές αποφάσεις δεν εφαρμόζονται ποσοστιαία αλλά απαιτούν πλήρη συμμόρφωση με όσα ορίζουν, πλέον μονόδρομος είναι για εμάς η κατάθεση αγωγών, για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και δε θα μας καταβληθούν. Άλλωστε, οι κυβερνώντες μας έπεισαν πλέον ότι έχουν αναντιστοιχία λόγων και έργων.  
Επίσης, τις τελευταίες ημέρες μεγάλη σύγχυση έχει επικρατήσει και με τον τρόπο κατάθεσης των αγωγών κατά της Απόφασης ΣτΕ. Καθημερινά, αποστέλλονται στις αστυνομικές υπηρεσίες και αναρτώνται στα μέσα δικτύωσης, προσφορές δικηγόρων που μας καλούν να προχωρήσουμε σε αγωγές κατά μόνας, και προβάλλουν την προσφορά τους ως οικονομικότερη. Η ΑΣΠΑ συνιστά ψυχραιμία σε όλους τους συναδέλφους και συντάσσεται πλήρως με την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία θα κατατεθούν αγωγές συντεταγμένα και θα ανατεθεί το έργο αυτό σε έγκριτο Νομικό της πόλης μας.
Το ζήτημα που εγείρεται, συνάδελφοι, είναι αν θα υποπέσουμε εκ νέου στο λάθος του πρόσφατου παρελθόντος, που καταθέσαμε αγωγές για άλλες διεκδικήσεις μας με δικηγόρους που μας υποδείχτηκαν και δεν γνωρίζαμε την προσωπική τους διαδρομή. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι σήμερα η τύχη πολλών από αυτές τις αγωγές να αναζητείται… Ο καθένας έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε πράξη θεωρεί ασφαλέστερη, αλλά μην ξεχνάτε ότι ενωμένοι κερδίσαμε την Απόφαση ΣτΕ, πλαισιώνοντας την Ομοσπονδία μας και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Η διάσπαση σ’ αυτό το κομβικό σημείο θα δράσει αποδυναμωτικά για όλους μας. 
Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, πρέπει να περιβάλλουμε τις Ενώσεις και την Ομοσπονδία μας, για να αυξήσουμε την δυναμική των διεκδικήσεων μας. 

Α.Σ.Π.Α.