Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Αστυνομικά μέτρα έρμαια ιδιωτικών επιχειρήσεων!

Σήμερα 14-11-2014 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία φοιτητών, πληροφορηθήκαμε για ένα επεισόδιο το οποίο μας άφησε άφωνους και μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Κατά την διάρκεια της πορείας φοιτητών κι ενώ αυτή  βρισκόταν επί της Αγίου Δημητρίου και πλησίαζε προς τον γνωστό σε όλους μας πλέον "Φούρνο του Λάμπρου" διατάχθηκε, για ακόμη μία φορά, μια διμοιρία Υ.Α.Τ. να τοποθετηθεί έμπροσθεν του συγκεκριμένου φούρνου για την προστασία αυτού.
Κατά την διέλευση της πορείας από το σημείο ουδεμία πρόκληση δεν υπήρξε από τους διαδηλωτές παρά μόνο αναφώνηση συνθημάτων. Κι ενώ η πορεία διήλθε από το εν λόγω σημείο ειρηνικά και συνέχιζε κατά μήκος της Αγίου Δημητρίου, ξαφνικά άτομα τα οποία βρίσκονταν εντός του φούρνου και τα οποία ήταν άμεσα σχετιζόμενα με αυτόν  (ενδεχομένως και εργαζόμενοι σ' αυτόν), εξήλθαν και εκμεταλλευόμενα την παρουσία της διμοιρίας άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά κατά των διαδηλωτών. Έπειτα, παρακάμπτοντας τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονταν έμπροσθεν του φούρνου, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των διαδηλωτών προκαλώντας μεγάλη ένταση στο σημείο. Ευτυχώς με την άμεση παρέμβαση της διμοιρίας η οποία βρίσκονταν στο σημείο και η οποία λειτούργησε πυροσβεστικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει την έκταση που θα μπορούσε να πάρει το επεισόδιο αν το σύνολο της πορείας των 300 ατόμων αντιδρούσε στις προκλήσεις...


Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι όταν διατίθενται "ελαφρά τη καρδία", και σε μόνιμη σχεδόν βάση, αστυνομικές δυνάμεις για την φύλαξη ιδιωτικών εταιρειών, οι ιδιώτες σφετερίζονται την αστυνομική εξουσία ως δική τους και θεωρούν ότι οι αστυνομικοί θα τους προστατεύουν ακόμα και από έκτροπες συμπεριφορές τους.


Ως πότε θα συνεχίσουν να απασχολούνται αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία μίας ιδιωτικής επιχείρησης;


Το συγκεκριμένο ερώτημα ακούγεται χρόνια τώρα, σε πολλές και διαφορετικής φύσεως περιπτώσεις, αλλά φαίνεται ότι ελάχιστα απασχολεί τους αρμοδίους τόσο η απάντηση όσο και επίλυση του. Αν δεν γίνει άμεσα κάποια αλλαγή πλεύσης και φιλτράρισμα στην παροχή προστασίας σε ιδιώτες και εταιρείες, σίγουρα τα γεγονότα θα μας προλάβουν και τότε θα είναι αργά για την απόδοση ευθυνών.

Α.Σ.Π.Α.