Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για το ΤΕΑΠΑΣΑ και την Απόφαση ΣτΕ, τελικά παραμένουν ακόμα «προεκλογικές»

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για το ΤΕΑΠΑΣΑ και την Απόφαση ΣτΕ, τελικά παραμένουν ακόμα «προεκλογικές». Και τα δυο πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό έχουν «μπει στον πάγο» εκ μέρους των κυβερνώντων μέσω του αρμόδιου Υπουργείο.
Η παράταση που δόθηκε για το ΤΕΑΠΑΣΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2015 καμία αισιοδοξία δεν μας δημιουργεί για το μέλλον του Ταμείου μας, αφού την ίδια στρατηγική είχε χρησιμοποιήσει και η προηγούμενη συγκυβέρνηση. Εξάλλου, τα δυο κόμματα που σήμερα κυβερνούν,
προεκλογικά είχαν δεσμευτεί για την ΑΜΕΣΗ κατάργηση των διαλαμβανομένων στο επίμαχο άρθρο 220 του Ν. 4281/2014 για τα Ταμεία μας. Κι όμως, όχι μόνο δεν κατάργησε άμεσα την διάταξη αλλά επιβραδύνει την λήψη κάποιας απόφασης, ενισχύοντας την ανησυχία των ασφαλισμένων.
Η Απόφαση ΣτΕ ήταν στις άμεσες προτεραιότητες, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. προεκλογικά, και με κάθε ευκαιρία συμβούλευαν την τότε Κυβέρνηση να συμμορφωθεί στην Απόφαση. 
Φυσικά, οι νουθεσίες προς τρίτους είναι πιο εύκολες από τις πράξεις. Μάλιστα, πολλοί συνάδελφοι θεώρησαν περιττό να καταθέσουν αγωγή διεκδίκησης των αναδρομικών, επηρεασμένοι από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για την άμεση συμμόρφωση που θα είχαν στην Απόφαση ΣτΕ.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ιστορικά ότι η αντιπολίτευση είναι πολύ ευκολότερη από την διακυβέρνηση, και μεγάλος χαμένος σ’ αυτήν την ιστορία είναι ο εργαζόμενος αστυνομικός.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης