Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ;

Σύμφωνα με την πρόσφατη Νομοθεσία περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των προσώπων που δικαιούνται να χρησιμοποιούν η να εξυπηρετούνται από υπηρεσιακά αυτοκίνητα , όπως επίσης και ο κυβισμός των αυτοκινήτων αυτών (1400 cc)!!!!!!
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Ελληνική Αστυνομία - αν και έχει μαζί με την Περιφέρεια τον έλεγχο - καταστρατηγεί συστηματικά τον Νόμο και καθημερινά γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες Ανωτέρων Αξιωματικών που κάνουν χρήση και υπηρεσιακού αυτοκινήτου , με έναν (1) η και δύο (2) οδηγούς μάλιστα !!!! και ακόμη και με μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα από τα επιτρεπόμενα 1.400 cc!!!!!
Η Α.Σ.Π.Α για μια ακόμη φορά καταγγέλει την πρακτική αυτή των συναδέλφων που κάνουν


χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου με οδηγό χωρίς να το δικαιούνται - πολλλές φορές μάλιστα και για εξωυπηρεσιακή χρήση - αλλά πρωτίστως καταγγέλουμε τους ανωτέρους από αυτούς που ενώ το γνωρίζουν κάνουν τα στραβά μάτια!!!!!!
Αναγνωρίζουμε τις ιδιατερότητες του επαγγέλματος και τις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν ορισμένοι συνάδελφοι για υπηρεσιακούς λόγους , αλλά όχι κάνοντας κατα αποκλειστικότητα χρήση αυτοκινήτου και ενός η δύο οδηγών ,αλλά την εξυπηρέτηση τους από υπηρεσιακό αυτοκίνητο με έναν οδηγό επιφυλακής ανα Αστυνομική Διεύθυνση.
Θυμίζουμε ποιοι δικαιούνται υπηρεσιακό αυτοκίνητο:

Για τα αυτοκίνητα πολιτικού τύπου Ελληνικής Αστυνομίας


α. 1400 cc για αυτοκίνητα πολιτικού τύπου των Ανώτατων Αξιωματικών των κλάδων της Αστυνομίας, των Αρχηγών Ελληνικής Αστυνομίας

β. 1400 cc για αυτοκίνητα πολιτικού τύπου των Αντιστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

γ. 1400 cc για αυτοκίνητα πολιτικού τύπου των Υποστρατήγων, Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

δ. 2000 cc για βενζινοκίνητα και 3000 cc για πετρελαιοκίνητα ή τζιπ οχήματα υπηρεσιακής χρήσης πολιτικού τύπου , της Ελληνικής Αστυνομίας, που χρησιμοποιούνται για το έργο των εν λόγω σωμάτων και όχι για την εξυπηρέτηση προσώπων (ύστερα από συνεργασία με τις οικείες υπηρεσίες.).
Ο έλεγχος για τη νόμιμη χρήση και κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς και ο έλεγχος για τη διαπίστωση της εφαρμογής των διατάξεων του Ν. Δ. 2396/1953 ασκείται από εξουσιοδοτημένους προς τούτο υπαλλήλους της Περιφέρειας, συνεπικουρούμενους από όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας όλες τις ημέρες και ώρες της εβδομάδας.

Επιτέλους να βάλουμε τέλος στην κατάχρηση αυτή που κοστίζει σε οχήματα , καύσιμα και προσωπικό!!!!!

Α.Σ.Π.Α