Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Επίσκεψη εργασίας του προεδρείου της Ένωσης Θεσσαλονίκης στο Κ.Ι.Θ


Το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (Κ.Ι.Θ.) με το Διευθυντή του, Ταξίαρχο (ΥΓ) κ. ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗ Ηρακλή, στην οποία ανέπτυξε όλα τα ζητήματα – προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. 

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα της:
α) έλλειψης ιατρικού προσωπικού και ιδιαίτερα σε ορισμένες ιατρικές ειδικότητες,
β) της άρνησης συνταγογράφισης ιατρικών φαρμάκων σε κάποιες περιπτώσεις, 
γ) την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δηλαδή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης,
 δ) τη λειτουργία της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής Β. Ελλάδας η οποία θεσπίστηκε πρόσφατα και με τη συμβολή της Ένωσης και
 ε) γενικά την ανάγκη για καλή συνεργασία και εξυπηρέτηση, μέσα στα θεσμικά και νόμιμα πλαίσια βέβαια, των συναδέλφων που προσφεύγουν στο Κ.Ι.Θ., εντός της συναδελφικής αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας, στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελληνικής Κοινωνία και κατ’ επέκταση η Ελληνικής Αστυνομία, με τη σκέψη ότι ο νέος πάροχος Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) δεν λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά για τους εργαζομένους.

Η Ένωσή μας θεωρεί ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα που αφορά τις συνθήκες παροχής υγειονομικών υπηρεσιών των Αστυνομικών της Θεσσαλονίκης. 
Το νέο Προεδρείο θα συνεχίσει τις επαφές και συναντήσεις με όλους του θεσμικούς παράγοντες, Υπηρεσιακούς και μη, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να προστατευτούν τα δικαιώματα των Αστυνομικών – Μελών της Ένωσης.

                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                        ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
     6976518061                                         6979972444