Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Φιλοδώρημα η εκλογική αποζημίωση των αστυνομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φιλοδώρημα η εκλογική αποζημίωση των αστυνομικών

Εμπαιγμό στην αξιοπρέπειά και πλήγμα στο αξιόμαχο των ένστολων δηλώνει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης

Με αφορμή την απόφαση των κυβερνώντων να ορίσουν σε 90 ευρώ καθαρά την εκλογική αποζημίωση των αστυνομικών υπαλλήλων, ο υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης δήλωσε ότι η αντιμετώπιση αυτή αποτελεί εμπαιγμό στην αξιοπρέπειά και πλήγμα στο αξιόμαχο των ένστολων.
Σε μια περίοδο που διατίθενται για την επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ, απόφαση στην οποία αντέδρασε έντονα προ λίγων εβδομάδων ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός και για το λόγο αυτό ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, σε μια στιγμή που τα κόμματα ξοδεύουν αλόγιστα τεράστια κονδύλια σε προεκλογικές δαπάνες και διαφημιστικά μηνύματα, η περικοπή του επιδόματος των αστυνομικών υπαλλήλων και η απόδοσή του με μορφή «φιλοδωρήματος» συνιστά προσβολή απέναντι στο έργο και την προσφορά τους.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της υπερεργασίας που προσφέρουν οι ένστολοι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκλογική περίοδο, καθώς και τη σπουδαιότητα τους για την αδιάβλητη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας είναι ανεπίτρεπτη και άδικη η χορήγηση ενός συγκριτικά με άλλους εμπλεκόμενους κλάδους ελαχίστου ποσού το οποίο απαξιώνει τους αστυνομικούς υπαλλήλους σε ομάδα επαιτών και σε πολίτες τρίτης κατηγορίας. 

Άγγελος Κολοκοτρώνης
Υπ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης – ΛΑ.Ο.Σ.