Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΤΗΣ 9 & 10/05/2012



firsr_gs_10-5-2012  Πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές στην Αθήνα, οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας με κυρίαρχα θέματα τα καυτά προβλήματα των συναδέλφων και την αποτίμηση της συνδικαλιστικής μας πορείας ενόψει του 22ου Πανελλαδικού Συνεδρίου. Το Δ.Σ. το οποίο συνεδρίασε την 9/5/2012 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αποφάσισε το συνέδριο να πραγματοποιηθεί το Β΄ 15νθήμερο Ιουνίου και εξουσιοδότησε την Ε.Γ. να εκτελέσει την απόφαση αυτή, εξειδικεύοντάς την ως προς τον προσδιορισμό συγκεκριμένου τόπου και ημερομηνίας που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, όπως το καταστατικό προβλέπει, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο διεξαγωγής επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών.
  Επίσης, η Ε.Γ. εξουσιοδοτήθηκε να προβεί στις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε το συνδικαλιστικό μας κίνημα να βγει από το συνέδριο, ενδυναμωμένο και ενωμένο όσο ποτέ άλλοτε, με στόχο την κλιμάκωση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων και την συμμετοχή στον αγώνα ακόμα περισσότερων δυνάμεων, όπως έχουμε συναποφασίσει ήδη σε προηγούμενα Γενικά Συμβούλια.

  Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο, επανέλαβε την σταθερή και αμετακίνητη θέση του, για την πιστή τήρηση του Νόμου και του καταστατικού της Ομοσπονδίας, καθώς μέσω αυτής και μόνο μπορεί να εξασφαλιστεί η νομιμότητα του Συνεδρίου και των Οργάνων που θα προκύψουν από τις Αρχαιρεσίες. Όλες δε οι Ενώσεις μέλη μας καλούνται, για μια ακόμα φορά, να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις αναγκαίες διαδικασίες, που επιβάλλει ο Νόμος και το καταστατικό μας, προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των αντιπροσώπων τους στο συνέδριο.
  Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και την επομένη των εκλογών είναι δυστυχώς τεράστια και μόνο ένα αρραγές, ενωτικό, ισχυρό και μαχητικό συνδικαλιστικό κίνημα θα μπορέσει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενημερώνοντας τα πολιτικά κόμματα, αναζητώντας συμμάχους στην κοινωνία και αξιοποιώντας νέες μορφές αγώνα (λευκή απεργία-αυστηρή τήρηση των κανονισμών κλπ). Είμαστε όμως βέβαιοι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, σε συνέχεια των κατακτήσεών μας το τελευταίο διάστημα και παρά τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων.
  Εν αναμονή της νέας κυβέρνησης εστιάζουμε τον αγώνα μας στο νέο μισθολόγιο και στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, στην αρπαγή των χρημάτων του ερανικού λογαριασμού του Ιδρύματος Παιδικές Εξοχές, στο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., στο Μ.Τ.Σ., στις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στους πυκνούς τραυματισμούς συναδέλφων, στην αναδιάρθρωση υπηρεσιών παρά την αψυχολόγητη και αιφνιδιαστική απόφαση της επ' αόριστον αναβολής του διαγωνισμού για τη μελέτη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της αστυνομίας, στις άσκοπες μετακινήσεις συναδέλφων, που επιβαρύνουν το μειωμένο προϋπολογισμό οδοιπορικών εξόδων έτους 2012, στην ελλιπή εκπαίδευση, στην επαρκή ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σε όσα άλλα θεσμικά, οικονομικά κ.λ.π. αιτήματα αναδειχθούν από όλους μας στο προσεχές συνέδριο.

DSC_0078
  Επιπροσθέτως, αποφασίσαμε να προβούμε άμεσα σε σειρά ενεργειών όπως α) η κατάθεση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος, απαιτώντας αποζημίωση για το «κούρεμα» που υπέστησαν τα αποθεματικά του Ιδρύματος Παιδικές Εξοχές, β) η παρέμβασή μας στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τη διασφάλιση και είσπραξη των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα κλασματικά ανεξόφλητα υπόλοιπα από τον ΟΔΙΕ, τα έσοδα από την εκποίηση άχρηστου υλικού μέσω ΟΔΔΥ, που αποτελούν πόρο για τους τομείς Πρόνοιας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., γ) η συνάντηση με τον πρόεδρο του Μ.Τ.Σ. με στόχο να μη μειωθεί περαιτέρω το μέρισμα για το 2012 και να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή του Β.Ο.Ε.Α. μετά και τη ρύθμιση του χρέους (280 εκ. ευρώ περίπου).
DSC_0090  Τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου χαιρέτησε ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην απόφασή του να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής, διαβεβαίωσε το Σώμα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί, ως προηγουμένως, με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων μας. Τόνισε δε ότι την υγιή λειτουργία του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος δεν την έχουν ανάγκη μόνο οι συνάδελφοι, αλλά και η ίδια η κοινωνία, την οποία οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε σεβόμενοι τους νόμους της πολιτείας. Ευχήθηκε δε το προσεχές συνέδριο να εκπέμψει το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και για να φέρουμε ξανά την ελπίδα στα πρόσωπα όλων ανεξαιρέτως των δοκιμαζόμενων συναδέλφων μας.
DSC_0110  Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. αισθάνεται δικαιωμένη για την εκλογή του επίτιμου προέδρου της , Δημήτρη Κυριαζίδη στο βουλευτικό αξίωμα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο πρόσωπό του θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τον ασυμβίβαστο αγωνιστή που ξέρουμε, τον άνθρωπο που όλοι αναζητούσαμε τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε αυτές τις εκλογές κέρδισαν επίσης την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και εξελέγησαν βουλευτές ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Ηλίας Βλαχογιάννης (Τρίκαλα) και ο συνάδελφος Αθανάσιος Νταβλούρος (Αχαΐα).



-Από την πλευρά της Ένωσης Θεσσαλονίκης την ώρα της τοποθέτησης της ο Πρόεδρος της ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτρης αναφέρθηκε στα παρακάτω σημαντικά προβλήματα:
1.Την αναγκαιότητα στις τοποθετήσεις νεοεξελθέντων αστυνομικών  και στις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας στις Α/Δ σύμφωνα με τις κενές οργανικές θέσεις.
2.Οι άσκοπες μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων και ειδικά διμοιριών ΔΑΕ,  πρέπει να περιοριστούν και για λόγους περιορισμού των εξόδων, τον τρόπο μετακίνησης, της διαμονής και του ωραρίου εργασίας τους με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών προς τούτο διατάξεων.

Α.Σ.Π.Α