Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Α.Κ.Α.Θ κ ΣΤΑ Α.Τ κ Τ.Α ΠΥΛΑΙΑΣ


Σήμερα  18-5-2012  αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Π.Ο.ΑΣ.Υ και  του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με επικεφαλή τον πρόεδρο Δ. ΠΑΔΙΩΤΗ,τον Α'Αντιπρόεδρο ΔΡΟΣΟ Στέργιο , τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κ Μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της EUROCOP Γιώργο ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ και τον Ανντιπρόσωπο της Π.Ο.ΑΣ.Υ Θωδορή ΤΣΑΙΡΙΔΗ  επισκέφθηκαν το  Α.Τ. -Τ.Α. Πυλαίας και την Δ.Α.Κ.Α.Θ.  σε συνεχίση του κύκλου επισκέψεων σε υπηρεσίες της πόλης μας .
Στην Πυλαία (Α.Τ κ Τ.Α) η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόβλημα με την ύπαρξη αμίαντου στην στέγη του οικήματος και στην αναζήτηση από κοινού εξέύρεσης οριστικής λύσης του προβλήματος με την απομάκρυνση της βλαβερής ουσίας, επίσης άπό πλευράς των συνδικαλίστων επισημάνθηκε η απαρέκγλιτη τήρηση του ωραρίου εργασίας των συναδέλφων και η προσήκουσα συμπεριφορά της Διοίκησης προς το προσωπικό ,ίδιαίτερα την δύσκολή αυτή περίοδο.
Στις υπηρεσίες του Αεροδρομίου (Δ.Α.Κ.Α.Θ), παρόντες ήταν και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ Μανώλης και ο Αναπλ.Ταμίας ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Χαρ.
Εγινε συνάντηση με την Αστυνομική Ηγεσία της Υπηρεσίας (Α/Δ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ Νίκο και Α/Υ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κατερίνα) και τον Διοικητή της Υ.Π.Α του Αεροδρομίου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" Κο ΤΟΠΟΥΖΑ Αχιλλέα και αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν η από κοινού ενέργειες για την απομάκρυνση και από εκεί των αμιαντοκατασκευών ,αλλά και η δέσμευση του Διοικητή της Υ.Π.Α για την παραχώρηση επιπλέον χώρων προς την αστυνομία ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή πιο άνετα , αποτελεσματικά και σύμφωνα με τον προβλεπόμενο χώρο ανά εργαζόμενο αστυνομικό.

 
Και στις δύο παραπάνω υπηρεσίες γνωστοποιήθηκε η συνεργασία της Ένωσης με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα της βλαβερής ύπαρξης του αμιάντου -που ήδη έπρεπε να έχει απομακρυνθεί έδώ και χρόνια σύμφωνα με την υφιστάμενη Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία - με την πραγματοποιήση αυτοψίας και μέτρησης και όλων τον προβλεπόμενων ενεργειών από εδώ καισ το εξής.


Α.Σ.Π.Α