Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΑΡΙΘ. ΠΡΩT.: 47/2012    
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18/05/2012         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι.
Το Προεδρείο της Ένωσης  πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 17/05/2012 συνάντηση με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Τρύφωνα ΚΟΥΚΙΟ, στην οποία αναλύθηκαν με κάθε λεπτομέρεια και διεξοδικά όλα τα προβλήματα και ζητήματα των συναδέλφων και των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. Στη συνάντηση εκ μέρους των συνδικαλιστών παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας  ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Θεόφιλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος ΔΡΟΣΟΣ Στέργιος, ο Β’ Αντιπρόεδρος ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Πασχάλης, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ο Υπεύθυνος Κεντρικού Τομέα ΧΑΛΚΙΔΗΣ Κων/νος και ο Υπεύθυνος Ανατολικού Τομέα ΚΛΕΑΝΗΣ Βασίλειος.
Η συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες, έγινε σε πολύ καλό και συναδελφικό κλίμα και ο κ. Γενικός εξέφρασε τη βούληση του για πλήρη

συνεργασία με  την  Ένωση και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα θέματα – προβλήματα τα οποία θα καταγγέλλει και θα διεκδικεί  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ‘Ένωσης, το οποίο όπως γνωρίζετε, αποτελείται και εκπροσωπείται και από τους τρεις εκλογικούς συνδυασμούς αναλογικά, δίκαια και ενωτικά, προκειμένου να μπορέσει στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας, να προστατέψει και να αγωνιστεί για τα εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα – προβλήματα των μελών – συναδέλφων της Ένωσης.
Τα κυριότερα ζητήματα που αναλύθηκαν στη συνάντηση καταγράφηκαν σε γραπτό Υπόμνημα που παραδόθηκε και τα οποία είναι:
1.Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, περίπου 1.200 κενές οργανικές θέσεις στην περιοχή μας, δηλαδή το 20% της υπάρχουσας προβλεπόμενης οργανικής δύναμης. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ελλιπή στελέχωση ιδιαίτερα των Α.Τ. και Τ.Α. της περιοχής, τα οποία με την αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού τους.
2.Η μη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία σε συνδυασμό με την έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνική υποδομής.
3.Η καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 περί ωραρίου εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού, με τη μη χορήγηση των προβλεπομένων ημερήσιων αναπαύσεων, την διάθεση σε διπλά συνεχόμενα νυχτερινά ωράρια εργασίας, την υπέρβαση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, την ανάκληση των ημερήσιων αναπαύσεων χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας κ.α., ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες των Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.
4.Την αναγκαιότητα για την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. (Αστυνομικός Καλλικράτης), με την πραγματική ανασυγκρότηση – μεταρρύθμιση, προς όφελος των συναδέλφων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης, για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας.
5.Το θέμα με τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στο ΑΜΕΘ, όπου κρατείται μεγάλος αριθμός κρατουμένων κατά παράβαση του Π.Δ. 141/1991.
6.Την ανάγκη για αλλαγή – τροποποίηση του τρόπου  φύλαξης του Τούρκικου Προξενείου Θεσσαλονίκης, αφού καθημερινά απασχολούνται πάνω από 150 Αστυνομικοί και διατίθενται ακόμα και δικυκλιστές της ομάδας «Ζ» της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας πολλά εργασιακά και υπηρεσιακά προβλήματα.
7.Την κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής των δικυκλιστών της ΔΙ.ΑΣ. και της Τροχαίας, με τη χορήγηση κατάλληλων θερινών στολών, αφού αποτελούν την πρώτη γραμμή στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.
8.Την προστασία του ωραρίου των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ. και ιδιαίτερα την ανάγκη για μείωση της υπεραπασχόλησής τους και την απαρέγκλιτη εφαρμογή του ωραρίου εργασίας.
9.Την ενίσχυση των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας οι οποίες συνδράμουν αποτελεσματικά και θετικά στο έργο της Αστυνόμευσης.
10.Την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της ομάδας «Ζ», αφού υπάρχουν μόνο 60 περίπου δικυκλιστές σ’ αυτήν.
11.Την ανάγκη για ενίσχυση της Δ.Α.Κ.Α.Θ., τώρα που πλησιάζει η θερινή περίοδος και ο αριθμός των πτήσεων και ιδιαίτερα του εξωτερικού, πολλαπλασιάζεται κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το ήδη μειωμένο ποσοτικά αστυνομικό προσωπικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του.
12.Γενικά την ανάγκη για μείωση των Αστυνομικών που συμμετέχουν στα διάφορα μέτρα τάξης στις συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και στις αθλητικές συναντήσεις.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ.

                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ                                    
        6976518061                         6979972444

Ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης την 18/5/2012