Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-10-2012


poasy
Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/2/83
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-10-2012
  Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ακολουθώντας αταλάντευτα το δρόμο των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων, στο διάστημα που ακολούθησε μετά το τελευταίο 22ο Συνέδριό μας, αναδείξαμε και καταδείξαμε το δίκαιο των αιτημάτων μας με αιχμή κυρίως τα οικονομικά ζητήματα (περικοπές δαπανών, νέο μισθολόγιο, νυχτερινά, οδοιπορικά κλπ), αλλά εκείνο που εξάγουμε ως συμπέρασμα, είναι ότι βρισκόμαστε σήμερα στο κομβικό σημείο, λίγο πριν από την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, να μη γνωρίζουμε ακόμα τι σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς!
  Από την δική μας πλευρά, έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε την προσεχή εβδομάδα με τον Υπουργό Οικονομικών, σε μια ύστατη προσπάθειά μας να τονίσουμε και να πείσουμε ότι οι προτάσεις μας στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και όχι στην ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων. Ανάπτυξη και πρόοδος σε ανασφαλές περιβάλλον δεν νοούνται, επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους με την ελπίδα ότι δεν απευθυνόμαστε εις ώτα μη ακουόντων.
  Επειδή, την ίδια ώρα, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προωθεί και πάλι ερήμην μας σοβαρότατα ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η νέα τροποποίηση του Π.Δ. 100/2003 περί μεταθέσεων κλπ, οφείλουμε να απαντήσουμε και σε αυτήν την πρόκληση, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον συνδικαλιστικό μας ρόλο και τη μη απαξίωση και περιθωριοποίηση μας.
  Προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω πορεία μας, την προσεχή εβδομάδα είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε σειρά ενεργειών, δεδομένου ότι ο αδυσώπητος χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας. Τούτων δοθέντων, θεωρούμε κρίσιμες τις συνεδριάσεις:
1) Του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 16:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
2) Του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:30 στο ξενοδοχείο PARK HOTEL, Λ. Αλεξάνδρας 10 – Αθήνα, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας κάθε Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας, φέροντας μαζί τους και την στολή. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί (ώρα 11:30 να καταθέσουν τις θέσεις τους εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, συνδικαλιστικών Φορέων, καθώς και η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με πνεύμα ενότητας, με συνέπεια λόγων και έργων και έχοντας πλήρη συναίσθηση των ιστορικών του ευθυνών, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν και στο όνομα οιασδήποτε σκοπιμότητας να υπονομεύσει το μέλλον των Ελλήνων Αστυνομικών, ως δημόσιων λειτουργών στον τομέα της ασφάλειας του τόπου μας.
  Καμιά τρόικα πάνω από το δημόσιο συμφέρον! Όχι στην απαξίωση και στη φτωχοποίησή μας!
www.poasy.gr