Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ..

Ακόμη και το χειρότερο σενάριο - μέχρι πριν επίσημη την ανακοίνωση των περικοπών για τους ενστόλους - που είχε εξυφανθεί από τους συνδικαλιστές, δημοσιογράφους , οικονομικούς και Κυβερνητικούς παράγοντες ,δυστυχώς ήατν καλίτερο από την πραγματικότητα.

Ας αφήσουμε πίσω τις προεκλογικές εξαγγελίες ότι δεν θα πειραχθούμε - εξάλλου όλοι ψέματα λένε - , ας αφήσουμε και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις των Κυβερνητικών εταίρων ότι θα ληφθούν υπόψη - τουλάχιστον αυτήν την φορά - οι ιδιαιτερότητες της δουλείας μας και οι αναπόφευκτες περικοπές για τα Σώματα Ασφαλείας θα είναι πολύ κάτω από το 12%!!!!!

Ας μείνουμε όμως στις διαβεβαιώσεις και του ότι θα ενισχυθούν οικονομικά  οι νέοι και χαμηλόμισθοι αστυνομικοί, που όχι μόνο δεν ενισχύονται , αλλά τους γίνονται και περικοπές της τάξης του 5%!!!!!!

Ας μείνουμε στο θεσμικά κατοχυρωμένο - από το μεσοπρόθεσμο - ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος , όχι μόνο δεν ξεπαγώνουν αλλά καταργούνται κιόλας μια για πάντα , με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει - κατά την άποψη μας για μερικούς που ήδη χάσανε και δεύτερη μισθολογική προαγωγή και δεύτερο χρονοεπίδομα πάνω από 24% - 33% μισθολογική απώλεια.

Ας μείνουμε στις μηδενικές περικοπές για όσους παίρνουν μικτά κάτω από 1.000 ευρώ  - ξεκάθαρη κοροιδία - ποίος; που τους βρήκαν; εκτός και αν εννοούν τους δοκίμους σπουδαστές των σχολών.

Και τέλος στις διαβεβαιώσεις των τελευταίων ημερών, που φυσικά δεν έχουν και καμία σχέση με την πραγματικότητα :απόσπασμα από την τοποθέτηση του Βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ "ότι έχει πλήρη αντίληψη του τι συμβαίνει στην αστυνομία και ότι γίνεται εκ μέρους του κόμματός του προσπάθεια να αντιληφθεί το Οικονομικό Επιτελείο ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τους στυλοβάτες της κοινωνίας. Παραδέχθηκε δε ότι θα υπάρξουν περικοπές, οι οποίες αναλογικά με άλλους κλάδους θα είναι λιγότερες, τονίζοντας ότι σέβεται και αναγνωρίζει το δίκαιο αγώνα μας"

Τοποθέτηση όμως που πέρασε στο "ντούκου"...........!!!!!

Και ρωτάμε πως θα είναι λιγότερες οι περικοπές από τους άλλους κλάδους;;;;
Αφού το πάγωμα και η κατάργηση των ήδη παγωμένων μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος από μόνες τους ξεπερνούν κατά πολύ το 12%!!!!!!

Συναδέφισσες και συνάδελφοι 

-Οι  απόψεις  μας για τις περικοπές όπως αυτές έχουν εκφραστεί , μέσα από τις ανακοινώσεις μας "Το κρεβάτι του Προκρούστη" κ.α δικαιώνονται πλήρως , δυστυχώς για μια ακόμη φορά κάποιοι για προεκλογικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς , μας κορόιδεψαν και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο.
Μόνη διέξοδος, ο δρόμος του αγώνα , όπως αυτός ανακοινώθηκε από τις Ομοσπονδίες , όσοι δεν επιλέξουν αυτόν αλλά τον άλλο τον εύκολο δρόμο της απάθειας , του "καναπέ" και να περιμένουν την μοίρα τους , υπονομεύουν με την στάση και συμπεριφορά τους όλους μας.
Α.Σ.Π.Α