Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γ. Δριβάκος προς προέδρους Ομοσπονδιών: «Βάλαμε το όπλο παρά πόδα...»


Γ. Δριβάκος προς προέδρους Ομοσπονδιών: «Βάλαμε το όπλο παρά πόδα...»
Προς: Προέδρους Ομοσπονδιών & Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας

Φίλε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μου και με δεδομένη την συνάντησή μας την Πέμπτη 25-10-2012 στο Γ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σου κάποιες σκέψεις και επισημάνσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, από τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα και τις
περικοπές στο εισόδημά μας.

Τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση αγνοώντας τις μέχρι τότε δεσμεύσεις της και τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, για μη μείωση των αποδοχών των ένστολων αλλά και ουσιαστικές παρεμβάσεις προς το θετικότερο για την άρση των υφιστάμενων αδικιών, ενέταξε το μισθολόγιο των Ε.Δ. & Σ.Α. στο νέο πακέτο μειώσεων, με αναδρομική μάλιστα εφαρμογή και σε ένα δυσθεώρητο ύψος, αγνοώντας προκλητικά την ιδιομορφία και ιδιαιτερότητα της φύσης της εργασίας των ένστολων.

Από την πλευρά μας υπήρξε ακαριαία αντίδραση, σθεναρή αντίσταση και άκαμπτη στάση. που πραγματικά δημιούργησε κλίμα και δεύτερες σκέψεις από το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης για πλήρη καταστροφή και ισοπέδωση τόσο των οργανισμών που υπηρετούμε όσο και των ατομικών μας μισθολογικών απολαβών.

Στο σημείο αυτό και για μεγάλο διάστημα η συνεχής παρουσία μας στα Μ.Μ.Ε., στα κόμματα, στη Βουλή των Ελλήνων, στα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και οι μεγάλες και άκρως επιτυχημένες κινητοποιήσεις, μας έδωσαν το ρόλο του πρωταγωνιστή και της προμετωπίδας αυτού του αγώνα ενάντια στο εκβιαστικό δίλλημα μνημόνιο ή χάος, το οποίο πλέον δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν και δεν είναι ικανό να κάμψει την υπόκωφη οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύετε στους συναδέλφους μας.

Σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο όπου τα μέτρα οριστικοποιούνται και που αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι στο σύνολό τους, νέες περικοπές στους προυπολογισμούς, νέο μισθολόγιο, κατάργηση δώρων, κατάργηση οικογενειακού επιδόματος, νέοι φόροι, αλλαγή φορολογικού συστήματος, θα δώσουν την χαριστική βολή, αποδιοργανώνοντας πλήρως τους μηχανισμούς ασφάλειας της χώρας και κατακρεουργώντας, εξευτελίζοντας και εξαθλιώνοντας τα στελέχη τους.

Τον ολισθηρό αυτό κατήφορο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τον παρακολουθήσουμε και να τον επιτρέψουμε.

Δυστυχώς έπεσε σε εμάς ο κλήρος να παλέψουμε για όσα θεωρούσαμε μέχρι τώρα αυτονόητα και όχι για νέες διεκδικήσεις και αιτήματα.

Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο, να βάλλεται, να αμύνεται και να προσπαθεί να αποκρούσει βουλιμικές πολιτικές που στόχο έχουν την εξαθλίωση των πολιτών και την υποδούλωση της χώρας.

Όμως από την άλλη είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλώ να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό δηλ. τον υπέρ πάντων αγώνα με σκοπό την ανάταση του ηθικού των συναδέλφων για υπερήφανη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων μας και προσφοράς στην Ελληνική κοινωνία, προτείνοντας νέα σειρά κινητοποιήσεων και αντιδράσεων αρχή γενομένης από την επόμενη εβδομάδα σε χρόνο που από κοινού θα συμφωνήσουμε, με κάθε μορφή και τρόπο τόσο πριν όσο και μετά την ψήφιση των μέτρων, μέχρι την τελική μας δικαίωση.

Στον αγώνα αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε.

Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Δριβάκος Γεώργιος
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
.