Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ενημέρωση από την Ένωση ,σχετικά με την χρήση και χορήγηση κανονικής και βραχείας άδειας για 28η Οκτωβρίου .........





Επειδή, πολλοί συνάδελφοι μας υποβάλλετε ερωτήματα σχετικά με τη λήψη, χορήγηση και χρήση των χορηγούμενων αδειών (κανονικής και βραχείας άδειας), που προβλέπονται από το Π.Δ. 27/1986, σχετικά με τις φήμες που ακούστηκαν, ότι η ηγεσία προτίθεται να ανακαλέσει άδειες που έχουν νόμιμα χορηγηθεί, λόγω των μέτρων της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2012, σας ενημερώνουμε τα εξής:  
                                                                            
α) Οι κανονικές και βραχείες άδειες που έχουν χορηγηθεί δεν μπορούν  να ανακληθούν – ανασταλούν – περιοριστούν με εντολή των Διοικητών ή των Διευθυντών των Υπηρεσιών,παρά μόνο με σχετική  απόφαση του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και έπειτα από πρόταση του κ. Αρχηγού,σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ. 27/1986. 

Επομένως, όποιος συνάδελφος υποστεί οποιαδήποτε αυθαίρετη συμπεριφορά με διαταγή ανάκλησης άδειας, χωρίς την απαραίτητη απόφαση του Υπουργού, παρακαλούμε όπως ενημερώσει άμεσα την Ένωση, η οποία θα προσφύγει άμεσα με έγκληση στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.                                                                                                                                                                        

β) Αιτήματα χορήγησης αδειών που υποβάλλονται, μπορούν σύμφωνα με το άρθρο 13 του Π.Δ. 27/1986, να ανασταλούν για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε (5) ημερών, κατά την κρίση του αρμόδιου για την έγκριση χορήγησης της άδειας.
Παρακαλούμε, όπως οποιοδήποτε ερώτημα ή ζήτημα σας προκύψει, να επικοινωνείτε άμεσα με το Διοικητικό Συμβούλιοτης Ένωσης, προκειμένου να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση και διασφάλιση των νομίμων  δικαιωμάτων σας.    


www.eayth.gr