Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Εντός φθινοπώρου η αναδιάρθρωση της αστυνομίας..........!!!!!!!


Δένδιας: Εντός φθινοπώρου η αναδιάρθρωση της αστυνομίας
«Μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός αναδιάρθρωσης της αστυνομίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στατικότητας που εμφανίζει, να γίνει κινητική, καλύτερα κατανεμημένη και αποτελεσματική και να μπορεί έτσι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κράτους».
Αυτό ανέφερε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Δαβάκη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει κλίμα ασφάλειας στη χώρα.

- Η Α.Σ.Π.Α αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά θα καλωσορίσει και θα υποστηρίξει την συνολική μεταρρύθμιση , αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της Χώρας. 
Όμως η φιλόδοξη προσπάθεια αυτή για να έχει επιτυχία πρέπει:
1.Να ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των εργαζομένων.
2.Να γίνει με σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο των Μεταθέσεων που διασφαλίζει και προστατεύει όση  αξιοπρέπεια μας απέμεινε.
3.Να είναι συνολική και όχι αποσπασματική.
4.Να περιορίζει το σημερινό λειτουργικό κόστος, την γραφειοκρατία.
5.Να εξοικονομεί προσωπικό από τον περιορισμό των υπηρεσιών και την δια παντός απαλλαγή από τα "πάρεργα".  
Όμως διαβάζοντας με προσοχή την απάντηση του Κυρίου Υπουργού, αναφέρεται :
1.Η λέξη "στατικότητα" και αυτή μας παραπέμπει σε ακούσιες μετακινήσεις - μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού και προσπάθεια κατάργησης του Κώδικα Μεταθέσεων .Φυσικά κάτι τέτοιο θα είναι "casus belli".
2.Επίσης η αποστροφή "........να μπορεί έτσι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κράτους», αν αυτή αναφέρεται στην ανάγκη χρησιμοποίησης της Αστυνομίας "ως το μακρύ χέρι του Κράτους" και όχι για την  διασφάλιση - εξασφάλιση του αισθήματος ασφαλείας των Πολιτών.Αυτό μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και παρακαλούμε το Κύριο Υπουργό άμεσα να αποσαφηνίσει τις παραπάνω επισημάνσεις μας.
Α.Σ.Π.Α