Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ: Μειώσεις από 60 μέχρι 662 ευρώ στους ένστολους, Ως εδώ, δεν πάει άλλο..



-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα 24 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 500/1/18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με το νέο, υπό ψήφιση Μνημόνιο, ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμπιέζεται στην κάλυψη ίσα ίσα των μισθολογικών δαπανών, μειώνεται εκ νέου το εισόδημά μας, καταργούνται τα επιδόματα εορτών, αντικαθίσταται το οικογενειακό επίδομα από νέο -μειωμένο στο ύψος του- επίδομα, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται έως το 2018 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, αυξάνονται οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τα τέκνα, η έκπτωση φόρου από τους τόκους στεγαστικών δανείων, ενοικίου πρώτης κατοικίας κλπ, ενώ για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας που έλαβαν εφάπαξ μετά το 1995, εισάγεται νέος φόρος 3% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και περικόπτονται οι συντάξεις τους κλιμακωτά από 3% έως 12%.

Με βάση τα όσα δρομολογούνται από την Κυβέρνηση, οι νέες περικοπές μόνο των μηνιαίων αποδοχών, θα επιφέρουν νέα μείωση από 4% έως 17%, δηλαδή από 60 ευρώ έως και 662 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας, χωρίς να υπολογίζουμε τον περιορισμό των νυχτερινών ωρών απασχόλησης, τις απώλειες λόγω παγώματος των μισθολογικών προαγωγών (από 46 ευρώ έως 153 ευρώ το μήνα για το χαμηλόβαθμο προσωπικό), τα «χαράτσια», τις αυξήσεις των καταναλωτικών αγαθών κλπ.

Συνολικά, από το 2009 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες περικοπές των δώρων, ο Έλληνας Αστυνομικός έχει υποστεί μεσοσταθμικά μείωση αποδοχών κατά 30% περίπου, που μεταφράζεται σε 450 ευρώ κατά μ.ο. για τον καθένα.

Ο ορυμαγδός των μέτρων αυτών συνοδεύεται (αν είναι δυνατόν!) από την περίφημη «ρήτρα απόκλισης» που σημαίνει ότι εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα, ή εάν αλλάξουν οι συνθήκες, τότε η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα θεσπίσει έναν αυτόματο μηχανισμό που θα καθορίζει αυτομάτως νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι υποχρεωμένο και πάλι να εκδηλώσει την αντίδρασή του για την περαιτέρω αφαίμαξη των αποδοχών μας άμεσα και ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (ξενοδοχείο PARK -Λ.Αλεξάνδρας 10 – Αθήνα).

Οι νέες δυσβάσταχτες περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα υπαρκτά προβλήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων μας, οδηγούν στην αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και στην περιθωριοποίηση των εργαζομένων αστυνομικών.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τα νέα μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με τα λεγόμενα «ισοδύναμα μέτρα» που θα αποκαθιστούσαν τις αδικίες που έχουμε υποστεί επί σειρά ετών στο παρελθόν. Εάν εφαρμόζονταν αυτά θα επιδεικνυόταν και το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτείας για τον ένστολο. Όλα τα άλλα είναι λόγια ...

Ως εδώ, δεν πάει άλλο.

http://www.poasy.gr