Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

70 και πλέον Αστυνομικοί για πορεία 40 ατόμων!

Η Φυσική ηγεσία της πόλης μας για ακόμη μία φορά πρωτοτυπεί .Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η προφορική εντολή προς τις διμοιρίες Υ.Α.Τ. να μην φέρουν τον ατομικό τους οπλισμό επικαλούμενη δηλώσεις του κ.Υπουργού μας  και δημοσιευμάτων των ΜΜΕ περί μερικού αφοπλισμού συγκεκριμένων αστυνομικών υπηρεσιών.

Σήμερα όμως , η  χρησιμοποίηση 2 διμοιριών Υ.Α.Τ., 1 διμοιρίας Υ.ΜΕ.Τ. μαζί με στατικές δυνάμεις τάξης, άνδρες της ομάδας ΖΗΤΑ καθώς και συναδέλφους της τροχαίας , σε συνδυασμό  με  τον αποκλειμσό  με υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκαλώντας κυκλοφοριακό κουμφούζιο , για μία συγκέντρωση-πορεία 40 ατόμων του ΠΑΜΕ , έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Υπουργού σχετικά με την διάθεση και τον τρόπο χρησιμοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων  κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων-συναθροίσεων.
Η εικόνα είναι  αδιάψευστος μάρτυρας.


Επειδή οι συγκεκριμένες προφορικές εντολές έχουν προκαλέσει τον αναβρασμό και την έντονη δυσαρέσκεια των συναδέλφων-υπηρετούντων στην Υ.Α.Τ. και όχι μόνο , καλούμε τον κ.Υπουργό να δώσει άμεσα τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές , έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες εντολές  που αντιτίθενται στην ισχύουσα νομοθεσία και που μόνο σκοπό έχουν την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών.

Α.Σ.Π.Α.