Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

45 θέσεις για την Θεσσαλονίκη στις έκτακτες μεταθέσεις.

Δυστυχώς ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.Μόλις 45 θέσεις για την Θεσσαλονίκη στις έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2015.
Παρά τις αμέτρητες παρεμβάσεις μας και την επισήμανση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη μας σε πολλές υπηρεσίες λόγω έλλειψης προσωπικού, το Αρχηγείο αποφάσισε
και πάλι να μην ενισχύσει με ικανοποιητικό αριθμό την Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι καταργήθηκαν 1200 περίπου οργανικές θέσεις ενώ ιδρύθηκαν και νέες υπηρεσίες (Οικονομική Αστυνομία,Ηλεκτρονικό Έγκλημα, Ειδικές δυνάμεις) οι οποίες παρά το ότι αφορούν όλοι την Βόρεια Ελλάδα, στελεχώθηκαν αποκλειστικά από συναδέλφους της πόλης μας προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.!Αν συνυπολογίσουμε και τις προϋπάρχουσες υπηρεσίες που υπάγονται και αυτές στο Α.Ε.Α. και οι οποίες στελεχώνονται επίσης από συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, μιλάμε για πάνω από 500 Αστυνομικούς που ενώ ανήκουν οργανικά στην Γ.Α.Δ.Θ., υπάγονται απευθείας στο Α.Ε.Α.!

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί επίσης, το γεγονός ότι παρά την επισήμανση του συγκεκριμένου θέματος σε όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης μας καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης και παρά το ότι όλοι ασπάστηκαν τις απόψεις μας και αναγνώρισαν την ύπαρξη του προβλήματος τα αποτελέσματα ήταν ίδια με τα προηγούμενα έτη.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για ενίσχυση περιφερειακών Α.Δ. λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στρέφει την προσοχή των αρμοδίων από τα προβλήματα των αστικών κέντρων και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Α.Σ.Π.Α.Θεσσαλονίκης