Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» δράστης ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή της Άνω Πόλης

Η άμεση κινητοποίηση δικυκλιστών αστυνομικών της Ομάδας «Ζ», οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου, που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Πρόκειται για 32χρονο υπήκοο Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ληστείες κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (12-09-2015) τα ξημερώματα, ο αλλοδαπός άνδρας πλησίασε νεαρή γυναίκα στην προαναφερόμενη περιοχή και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της αντικείμενα, πλην όμως έγινε αντιληπτός από περίοικους, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από προσδραμόντες αστυνομικούς.
Στην κατοχή του δράστη, ο οποίος προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και το αφαιρεθέν πορτοφόλι, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, ο αλλοδαπός λίγο πριν τη σύλληψή του, κινούμενος στην ίδια περιοχή αφαίρεσε βίαια από μία ακόμη γυναίκα το κινητό της τηλέφωνο, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει τσαντάκια μέσης από δύο άντρες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.