Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση με εκπροσώπους του ΚΚΕ

Θεσσαλονίκη, 2 Σεπτεμβρίου 2015
   Η Ένωσή μας με έγγραφό της προς όλους τους βουλευτές και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης Ν. Θεσσαλονίκης, ανέλυσε και υπογράμμισε την ανάγκη επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.
   Με πρωτοβουλία του, το ΚΚΕ αιτήθηκε συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσής μας,
η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του πολιτικού κόμματος.Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Αθανάσιος Βαρδαλής Βουλευτής ΚΚΕ Α' Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιάννης Ζιώγας Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και ο κ. Ηλίας Γκουτζηγιάννης μέλος γραφείου περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.
   Στη διάρκεια της συνάντησης και τα δυο μέρη συμφώνησαν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και της Αστυνομίας, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.
   Από πλευράς του Προεδρείου μας, αρχικά αναλύθηκε το ζήτημα των φειδωλών μεταθέσεων τα τελευταία έτη, που ολοένα δυσχεραίνει το αστυνομικό έργο.  Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην οριακή κατάσταση των περιπολικών και την αναγκαιότητα εύρεσης οικονομικών πόρων προς αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων οχημάτων. Η έλλειψη της υλικοτεχνικής υποδομής σε οχήματα στη Γ.Α.Δ.Θ. είναι μεγάλη και δεν συνάδει με τις πληθυσμιακές και υπηρεσιακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης. Επίσης, εκτενής αναφορά έγινε στο ζήτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, και της ένταξης του ασφαλιστικού μας Ταμείου ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ.
   Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την κατανόηση και την αλληλεγγύη τους στο σημαντικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και στα δίκαια αιτήματά μας. Τέλος, μας δηλώσαν ότι όσον αφορά τα πρακτικά ζητήματά μας που επιζητούν άμεση λύση, θα είναι έμπρακτοι συμπαραστάτες μας, όπου αυτό απαιτηθεί.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος