Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων και κλοπών από Αστυνομικούς του Τ.Α.Ανάληψης!

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αναλήψεως, σε συνεργασία με το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκαν (13) επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων διαμερισμάτων,
από μέλη συμμορίας, τα οποία κατά το παρελθόν είχαν διαπράξει σωρεία παρόμοιων αδικημάτων (σχετ. το από 24-08-2014 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας).
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) αλλοδαπών, ηλικίας από 22 ως 38 ετών, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, εκ των οποίων οι δύο, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2014, εισερχόμενα στο εσωτερικό (13) διαμερισμάτων, κυρίως της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα οποία παραβίασαν χωρίς να αφήνουν ίχνη διάρρηξης, αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές , η εκτιμώμενη αξία των οποίων υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι , οι προαναφερόμενοι, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τις αστυνομικές έρευνες, χρησιμοποιούσαν διαφορετικές κάθε φορά τηλεφωνικές συνδέσεις για την μεταξύ τους συνομιλία, οι οποίες ανήκαν σε τρίτα παρένθετα πρόσωπα, κυρίως Αραβικής υπηκοότητας.
Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής έτερων ατόμων στη διάπραξη των αδικημάτων.