Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Διαλύστε μας να ησυχάσουμε! Άρθρο του ΤΣΑΪΡΙΔΗ Θεόδωρου Αντιπροέδρου της Ε.Α.Υ.Θ.!

Για ακόμη μία φορά με την αλλαγή της Ηγεσίας στο Υπουργείο μας δυο πράγματα ενδιέφεραν πρωτίστως τους πάντες και τα πάντα.
Πώς θα τιμωρούνται ακόμη πιο αυστηρά οι Έλληνες Αστυνομικοί και η κατάργηση της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.
Λες και στην Αστυνομία δουλεύουν όλα ρολόι, έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας και μόνο αυτά τα δύο έχουν μείνει να αποζητούν λύση.

Για το πρώτο δεν θα επεκταθώ, απλώς θα αναφέρω ότι στους χαμηλόβαθμους Αστυνομικούς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιούνται άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό τους αφορά. Ελπίζω σιγά σιγά να γίνει κάτι αντίστοιχο και για τα υψηλότερα κλιμάκια για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις.


Για το δεύτερο και κυριότερο, έχουμε κουραστεί όλοι οι υπηρετούντες στην ΔΑΕ κάθε τρεις και λίγο να στοχοποιούμαστε και να απειλούμαστε με απομάκρυνση και διάλυση της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετούμε. Αυτό που θλίβει, είναι ότι ούτε η Πολιτική αλλά ούτε η Φυσική μας Ηγεσία δεν βγαίνει να ξεκαθαρίσει ότι σε όλα τα ευνομούμενα κράτη υπάρχουν οι αντίστοιχες Υπηρεσίες με τη ΔΑΕ και δεν μπορεί να λειτουργήσει το κράτος χωρίς αυτές. Η κατάχρηση των διμοιριών και η εμπλοκή τους σε κάθε περιστατικό, το οποίο εκ προοιμίου θεωρείται υψηλού επιχειρησιακού κινδύνου, έχει δώσει την εντύπωση της αστυνομοκρατίας.
 
Όσο για το πρόσχημα αναθεώρησης του τρόπου χρησιμοποίησής μας, δεν τίθεται ουσιαστικά κανένα τέτοιο ζήτημα αφού όλα προβλέπονται από κανονιστικές και Προεδρικά διατάγματα τα οποία δυστυχώς δεν τηρούνται.
Εμείς έχουμε κάνει δεκάδες έγγραφες παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και σε συναντήσεις με τους αρμοδίους, με μόνο αποτέλεσμα να μας έχουν κατηγορήσει για λαϊκισμό.

Όταν η Ηγεσία καταλάβει ότι καμία Υπηρεσία δεν αποτελεί από μόνη της ένα πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα προκύπτει από τον αλόγιστο τρόπος χρήσης της, τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. 
 
Όταν οι αρμόδιοι διαχειριστούν την ΔΑΕ με σύνεση, και όπου αυτό είναι απαραίτητο, θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα μειωθεί η εικόνα του αστυνομικού κράτους.

Μέχρι οι συνθήκες να ωριμάσουν και οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα πάντα θα γίνεται επιδερμική θεώρηση της κατάστασης και θα φταίνε οι κακοί ματατζήδες. 
 
Αν λοιπόν σας εξυπηρετεί, διαλύστε μας να τελειώνουμε! Έτσι θα αποδειχθεί αν τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας πηγάζουν από τα ΜΑΤ!

Υ.Γ.1 Η ίδια προσπάθεια αποδόμησης αυτής της Υπηρεσίας είχε επιχειρηθεί πριν αρκετά χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν μετά τα πρώτα ευτράπελα να την επανιδρύσουν κακήν κακώς.
Υ.Γ.2 Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η κατάσταση αυτή την στιγμή στα νησιά τα οποία είχαν κατακλυστεί από πρόσφυγες αν μας είχατε διαλύσει νωρίτερα και δεν μας είχατε στείλει να επιβάλλουμε την τάξη.

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος

Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.

Μέλος Α.Σ.Π.Α.