Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών Τους οφείλουμε τον αιώνιο σεβασμό και την αιώνια μνήμη

Με την κατάθεση δάφνινου στεφανιού και το χαιρετισμό του Προέδρου Γρηγόρη Γερακαράκου συμμετείχε η Ομοσπονδία στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, που ανεγέρθη με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. H συγκίνηση και το δέος ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Ένωση με τα Βραβεία Giuseppe Sciacca,
ως ελάχιστη αναγνώριση της θυσίας στο καθήκον των Πεσόντων Αστυνομικών, ενώ το μήνυμα από την πρωτοβουλία αυτή είναι σαφές, όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας:
 Ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το έργο του Έλληνα Αστυνομικού και κυρίως υπενθύμιση στην ελληνική πολιτεία, του διαρκούς της χρέους απέναντι στον Έλληνα Αστυνομικό. Ποιο είναι αυτό; Σεβασμός στο λειτούργημα που επιτελεί ο Αστυνομικός. Που στην πράξη σημαίνει διασφάλισή του από τους κινδύνους που τον απειλούν καθημερινά.
Αποτίοντας, λοιπόν, φόρο τιμής στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας, απαιτούμε από την πολιτεία να δώσει προτεραιότητα στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη διότι έτσι θα αισθανθεί ασφαλής και ο αστυνομικός και ο πολίτης.
Ο Πρόεδρος ευχήθηκε τέλος, να βρει μιμητές η πρωτοβουλία των διοργανωτών, διότι έτσι θα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η συμβολή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και η στήριξη της κοινωνίας στο έργο των αστυνομικών.
Το μήνυμα επομένως που παίρνουμε, αλλά και που στέλνουμε ταυτόχρονα στην κοινωνία, είναι ένα: Ο αστυνομικός δεν είναι μόνος και δεν πρέπει να αισθάνεται ποτέ μόνος στον καθημερινό πόλεμο για την προστασία του πολίτη.
Έτσι, θα αναγνωρίζεται η θυσία του Αστυνομικού στο βωμό του καθήκοντος και έτσι θα νιώθουν δικαίωση και οι συγγενείς των θυμάτων, - όσο μπορούμε να μιλάμε για δικαίωση, όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπινες απώλειες, σε χαροκαμένες μάνες, σε χήρες και ορφανά. Και απευθυνόμενος ειδικά στους παρευρισκόμενους συγγενείς των Ηρώων μας, ο Πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει πάντα να αισθάνονται υπερήφανοι για τη θυσία των δικών τους ανθρώπων. Έκαναν το υπέρτατο χρέος τιμώντας τον όρκο τους προς την Πατρίδα και εμείς τους οφείλουμε τον αιώνιο σεβασμό και την αιώνια μνήμη.
Στην εκδήλωση, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ενώ τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών έγιναν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Πανούση, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Τσακνάκη, τον γλύπτη κ. Γιάννη Μπάρδη και τον δωρητή του Μνημείου κ. Γεώργιο Τσούκαλη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, o Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Παναγιώτης Παππάς, επίσημοι προσκεκλημένοι των Πολιτικών Κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, καθώς επίσης μέλη της εκτελεστικής γραμματείας και του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και εκπρόσωποι των υπολοίπων Ενώσεων Αττικής.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες σε οικογένειες πεσόντων Αστυνομικών εις μνήμην των θυμάτων ενώ τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι συντελεστές της τελετής και ο κ. Γεώργιος Τσούκαλης.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος