Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
Θεσ/νίκη 17 Σεπτεμβρίου 2015
Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:00 στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θες/νίκης (Ε.Α.Υ.Θ) μεταξύ του προέδρου κ. Παδιώτη Δημητρίου και των μελών του ΔΣ της Ένωσης και της Ν.Ε
ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης ,τον γραμματέα Μακρίδη Χρόνη , τον υπεύθυνο συνδικαλιστικού Τσιαπακίδη Κων/νο και των υποψηφίων κ. Μαρουφίδη Νίκο και Λυκουριώτη Μαρία . Από τη συζήτηση αναδείχθηκε το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης μάχιμου προσωπικού που παραμένει ως δύναμη πολύ μικρότερη και από το μειωμένο οργανόγραμμα που υπάρχει. Το ζήτημα της ασφάλειας και της ηρεμίας που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο την εποχή μας μπορεί να εμπεδωθεί καλύτερα με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας. Γι αυτό απαιτούνται άμεσα προσλήψεις αλλά και αυξημένες μεταθέσεις προς τη Θεσ/νίκη.
  Ακόμη  αναγκαία και απαραίτητη είναι η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Τα πεπαλαιωμένα λίγα περιπολικά δεν είναι δυνατό να καλύψουν όλη την περιφέρεια της Θεσ/νίκης. Η έλλειψη τελευταίας τεχνολογίας αλεξίσφαιρων γιλέκων αναγκαίων τους με μειωμένους μισθούς αστυνομικούς να προβούν σε ιδιωτικά έξοδα σε αγορές για την ασφάλεια τους και ο φόρος αίματος που έχουν προσφέρει προς την κοινωνία οι αστυνομικοί είναι πολύ μεγάλος, σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας. Τέθηκαν υπόψη μας ακόμη το συνταξιοδοτικό ζήτημα, το ΤΕΑΠΑΣΑ, οι μειώσεις μισθών καθώς και το θέμα του επιδόματος επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος.
Ιδιαίτερα όμως εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διέταξε διοικητική εξέταση σε βάρος του Προεδρείου της Ένωσης ως εκπροσώπους της με αφορμή έγγραφο στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών τους υποχρεώσεων που αφορά τις φετινές μεταθέσεις των αστυνομικών στο νομό Θεσ/νίκης.
Μετά από αγώνες των αστυνομικών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό αποδέχτηκε και νομοθέτηση την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη λειτουργία του συνδικαλιστικού στην Αστυνομία.
Ζητούμε από την πολιτική και την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να σταματήσει κάθε δίωξη που στοχεύει στον εκφοβισμό και στη φίμωση με μονομερής ενέργειες και τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπουν σε κανένα δημοκρατικό πολίτευμα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) με λόγο ευθύνης και αλήθειας θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα των Αστυνομικών της πόλης για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και τη λειτουργία της δημοκρατίας χωρίς έρευνα επί των καταγγελομένων.
Με αυτοθυσία οι αστυνομικοί ανταποκρίνονται, σε δύσκολες συνθήκες , ώστε να είναι εμπεδωμένο στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας.

Είναι η ώρα να ανταποκριθεί και η πολιτεία υπερβαίνοντας τα μνημόνια με σχέδιο, στόχους και συγκεκριμένες λύσεις.

Ο Γραμματέας Ν. Ε Θεσσαλονίκης
Μακρίδης Πολυχρόνης